Seni võis presidenti valida Venezuelas tagasi kaks korda, kuid põhiseaduse muudatusi toetas 54 protsenti referendumil osalejatest, teatas Reuters.
"Kui me kindlustame seda, mida me oleme juba teinud, siis järgmise aasta alguses on meil palju paremad positsioonid uute piiride avamiseks," ütles Chávez oma toetajatele, kes tervitasid teda vaimustunult.
"Täna võitis Koljat," märkis opositsioonijuht Leopoldo Lopez pettunult, võrreldes presidendi võitu tuntud piiblikohaga Koljati ja Taaveti võitlusest. Opositsiooni sõnul on Kuuba liidrit Fidel Castrot oma poliitiliseks isaks kutsunud Chávez loonud liiga tugevaid sidemeid kommunistliku Kuubaga, miklle praegune riigipea Raul Castro õnnitles esimesena teda referendumi võidu puhul. Samuti kasutas Chávez opositsiooni sõnul oma kampaaniaks riiklike naftaettevõtete raha.
1999. aastal presidendiks saanud ja kaks korda tagasi kandideerinud Chávezi praegune ametiaeg oleks lõppenud 2013. aastal. Ta on üle elanud riigipöördekatse ja kaks üldstreiki.
"Teda ei saa takistada, sest riigi tulevik on presidendi kätes," tõdes riidemüüja Juan Carlos Carrillo.
"Võit kindlustab president Chávezi võimuhaaret kõikides riigi võtmeinstitutsioonides veelgi," ütles Goldman Sachsi ökonomist Alberto Ramos.
Samas võib globaalne majanduskriis Chávezi väljavaateid järgmisetel valimistel oluliselt kahandada, kuna sotsiaalsete reformide elluviimiseks on tal nüüd palju vähem raha kui seni.