LETA teatel oli hommikul alanud Läti vabade ametiühingute liidu korraldatud meeleavaldusele kogunenud mitusada inimest, kellel olid käes plakatid. Lätikeelse Delfi teatel oli kohal üle kahesaja inimese, kuid meeleavalduse organiseerijad ootasid sinna vähemalt tuhandet inimest.
"Kui kana muneb kuldmune, siis tuleb teda toita, mitte näljutada!" seisis ühel plakatil.
"Läti – töötute ülemvõim!" oli kirjas teisel plakatil.
Vilekooriga seimihoonesse sisenevaid saadikuid tervitanud meeleavaldajad kutsusid seadusetegijaid üles, et need näitaks oma südametunnistust ja võitleks inimeste eest ning peataks varastamise. Fotode järgi oli valdavalt kohal vanemaealisi kodanikke.

Meeleavaldus möödus rahulikult
Delfi teatel hakkasid inimesed juba enne meeleavalduse lõppemist laiali minema. Riia linnavalitsuse pressiesindaja Sigita Pildava sõnul hommikusel meeleavaldusel agressiivsust ei täheldatud.
"Kõik möödus rahulikult," kinnitas Pildava.
Võimalike rahutuste ärahoidmiseks oli kohale toodud arvukalt politseinikke, munitsipaalpolitseinikke ja sõjaväepolitseinikke. Jaanuaris viis rahumeelselt alanud meeleavaldus meeleavaldajate ja politsei vahelise kokkupõrkeni.
Seimis on täna viimasel lugemisel järgmise aasta eelarve, mille raames tehtavad kärped on inimesed vihale ajanud. Eile protesteerisid tsiklimehed mootorrattamaksu tõstmise vastu. Täna kell 11 algab tudengite meeleavaldus, kes pole rahul kõrgharidusele suunatud raha kärpimisega.
Läti valitsus on otsustanud järgmise aasta eelarvet kärpida 500 miljoni lati (11 miljardit krooni) ulatuses, et saada rahvusvahelistelt laenuandjatelt laenu. Lätis suureneb eelarvekärbete tõttu üksikisiku tulumaks kolme protsendi võrra 26 protsendini, lisaks tõstetakse auto- ja mootorratta maksu ning koondatakse riigiasutusi. Järgmise aasta eelarve puudujääk on 7,5 protsenti SKP-st.