Teadlased usuvad, et Antarktika arvukaimate, Adeelia pingviinide arv võib olla juba praegu 80% võrra kahanenud ja kui vihmahood jätkuvad, siis sureb liik kümne aasta jooksul välja, kirjutab Daily Mail. Samamoodi on ohus on ka keiserpingviinid.
Antarktika poolsaare keskmine temperatuur on viimase viiekümne aasta jooksul 3 kraadi tõusnud ja vihm on seal nüüd tavalisem kui lumi.
Adeelia pingviinid kooruvad õhukestes udusulgedes ning vetthülgavate sulgede kasvamine võtab aega 40 päeva. Pingviinivanemad püüavad oma udusulis järglasi vihma eest kaitsta, kuid kui vanemad lähevad toitu hankima või hukkuvad, siis vettivad linnupoegade suliskasukad läbi ja nad surevad alajahtumisest.
„Kõik räägivad liustike sulamisest, kuid Antarktikas päev-päeva järel sadav vihm on täiesti uus nähtus. Tulemus on see, et pingviinid külmuvad sõna otseses mõttes surnuks,“ ütles Jon Bowermaster, hiljuti Antarktikast naasnud USA teadlane.
„Viimase viie aasta jooksul on vihmad Antarktikas järjest tavalisemaks muutunud. Me nägime pingviinipoegi lõdisemas, kui vihm kestis ligi kuus päeva järjest.“
„Kui see olnuks lumi nagu vanasti, siis poleks neil olnud midagi häda: nende udusuled oleks sellega toime tulnud. Kuid nad ei talu vihma. Öösel temperatuur langeb ja hommikul leiame me nad surnuna,“ selgitas Bowermaster.