Lähima tuletõrjebrigaadi mehed pidid sukelduma kanalisse, varustuseks vaid tavalised tuletõrjujakindad. Üsna kerge vaevaga jõudsid nad võõramaisele sissetungijale jälile ning püüdsid kinni Lõuna-Ameerika roomaja.

See aga, kuidas võis krokodill Doonausse sattuda, on jäänud selgusetuks. Asja uurib politsei, aga ka tolliametnikud, sest krokodillide, nagu paljude teistegi võõramaiste elukate Austriasse toomine ei ole lubatud. Keelatud on ka krokodillide pidamine koduloomana, nii et vaevalt et roomaja omanik endast teada annab.

Saksa võimud aga lükkasid kohe tagasi ajakirjanduses levima läinud versiooni, et tegemist võib olla sama krokodilliga, keda mõne nädala eest oli nähtud ja jälitatud Reini jões. “See ei saa küll olla meie krokodill,” ütles Reini jõepolitsei esindaja Reutersile. “Meie oma oli poolteist kuni kaks meetrit pikk ja see oleks ikka kuradi pikk tee, kui ta Reinist Doonausse oleks roninud.

Viini krokodill elab nüüd Schönbrunni loomaaias, kus talle seati kiiruga sisse eraldi bassein. “Loom on õnnelik, kuigi ta aeg-ajalt avab oma lõuad ja näib apaatsena – aga see on normaalne,” rääkis loomaaia asedirektor. Tema sõnul on krokodill heas tervislikus seisundis, kuid teda hoitakse veel mõnda aega garantiinis ja saadetakse siis ilmselt mõnele teisele loomaaiale. Ekspertide hinnangul on leitud krokodill umbes poolteise aasta vanune, täiskasvanuna võib tema pikkus ulatuda 1,5 meetrini.

Möödunud kuul jahiti terve nädalajagu päevi krokodilli New Yorgis Central Parkis. Lõpuks toodi Floridast kohale spetsialistid, kes roomaja kiiresti ja kergesti suisa paljaste kätega kätte said. Pargis jalutanud rahvast hirmutanud elukas osutus 60 sentimeetri pikkuseks kaimaniks, kes on pärit Kesk- või Lõuna-Ameerikast ja võib kasvada 2,5 meetri pikkuseks.

New Yorgi linnalegendide kohaselt elab kanalisatsioonikollektorites palju krokodille.