WHO vastas oma üleskutsega noorte teadlaste ühenduse Voice of Young Science Network väljendatud murele, et homöopaatia reklaamimine arengumaades võib ohustada inimelusid, kirjutas BBC. Ühendus saatis juunis mureliku kirja maailma tervishoiuministritele, et nad suunaksid WHOd asja kohta seisukohta võtma.

Nüüdseks on WHO tuberkuloosiasjatundjad avaldanud arvamust, et homöopaatial "ei ole kohta" tuberkuloosi ravis.

"Meie tõenditel põhinev WHO tuberkuloosi ravi ja ennetamise juhtnöörid – samuti kui tuberkuloosi ravi rahvusvahelised standardid – ei soovita homöopaatia kasutamist," kommenteeris doktor Marco Raviglione.

"Malaaria, HIVi ja tuberkuloosiga nakatunutel on kõrge suremuse määr, kuid neid nakkusi on tavaliselt võimalik kontrollida või ravida hulga tõestatud raviviisidega, mille kohta on palju andmeid ja millega on läbi viidud palju teaduslikke katseid," ütles Kuningliku Liverpooli ülikooli haigla nakkushaiguste spetsialist doktor Nick Beeching. "Pole objektiivset tõestust, et homöopaatial on mingi mõju nende nakkuste vastu ja minu meelest on vastutustundetuse märk, kui meditsiinitöötaja propageerib homöopaatiat ükskõik millise eluohtliku haiguse tõestatud raviviisi asemel."