Meedia kohaselt on näiteks riigi praegune sotsiaaldemokraadist president Tarja Halonen ja Jani Sievinen saanud toetust Urheiluopistosäätiö fondilt, mis ei tohiks anda raha poliitilisteks kampaaniateks.
Nii on fond toetanud Haloneni presidendivalimiste kampaania ajal 2006. aastal. Sievinen sai fondilt aga 1400 eurot europarlamendi valimiste kampaania ajal. Seejuures oli fondi president Markku Pohjola Sievineni kampaania juht.

Vanhanen pääses juurdlusest

Soome keskkriminaalpolitsei ei leidnud täna peaminister Matti Vanhaneni tegevuses mingeid seadusrikkumisi, vahendas Helsingin Sanomat.
Vanhanen sattus politsei huviorbiiti seoses tasuta saadud ehitusmaterjalide ümber puhkenud skandaaliga, kuid politsei arvates oli võimalik kriminaalasi praeguseks aegunud.
Soome telekanal TV2 teatas eile, et Vanhaneni maja ehitusele toimetati spetsiaalselt puitmaterjali. Vastav ettevõte oli seotud aga Nuorisosäätiö fondi hangetega.
Esmaspäeval teatas TV2, et ehitusfirma on Vanhaneni kodumaja ehitusel osa arveid omast taskust tasunud.
Politsei oleks asunud asja uurima, kui tegu oleks pandud toime enne 1. oktoobrit 2004, selgitas Soome keskkriminaalpolitsei. Juhtum leidis aset enne nimetatud kuupäeva.

Soome rahastamisskandaalid

Vanhanen sattus meedia huviorbiiti seoses 2006. aasta presidendivalimiste kampaania rahastamisega, kuna tollal toetas teda noortefond Nuorisosäätiö 23 360 euroga (365 000 krooni). Soome meedia on tuvastanud ka, et Keskpartei on saanud 50 000 eurot (782 000 krooni) veel ühelt noortefondilt, nimelt Maaseudun kukkaisrahasto fondilt, mis toetab noortele hariduse andmist. Partei kavatseb aga maksta tagasi kinnisvarafirmalt Nova Kiinteistökehitys Oy saadud 260 000 eurot ehk 4 miljonit krooni.
Täna toimus Eduskunnas sotside algatatud umbusaldushääletus, kus valitsuse tegevust pooldas 117 ja selle vastu oli 27 saadikut.