Iseenesest on mõistetav, miks Bryndza uut teekonda alustas, sest see viib talle tuntud maailma. Marshalli partner Tristan on nimelt homo, nagu ka Bryndza, mistap avab autor katet sellelt, mis heteroinimeste eest on seni varjule jäänud.

Kuigi „Pimedus langeb“ algab sellega, et Kate ja Tristan palgatakse otsima kohaliku staarajakirjaniku Joanna kadumist tosin aastat tagasi, keskendub raamat meestekesksele kogukonnale, mis teebki teose huvitavaks. Enamus ju ei tea, kuidas kulgevad homo- ja biseksuaalsete meeste suhted, kuidas omavahel vesteldakse ja nalja visatakse, mis toimub vikerkaarevärvilistes baarides, kuidas kullakaevajad vanemaid tiiraseid mehi võrgutavad...

Kadunud ajakirjanik paljastas kohaliku poliitiku mahhinatsioonid, misjärel too pidi Suurbritannia parlamendist lahkuma, aga Joanna ei jätnud jonni ning üritas paljastada endise võimukandja seksuaalafäärid – niinimetatud rendipoistele olla teenuse eest makstud riigi rahaga. Ja siis ta kadus.

Lahendus näikse olevat ilmne – tõesta poliitiku süüd ning juhtum on lahendatud – aga alati ei ole asjad nii lihtsad. Ühesõnaga: lugeja saab koos Kate ja Tristaniga teha ekskursiooni homode maailma ning kamaluga põnevust kurjategija jahtimisel lisaks.