Lugemisproovid, tantsuproovid – teha on palju. Erineva taustaga inimesed peavad suutma koos laulda, tantsida ja näidelda. Vaja on ehitada lava, kus teha proove ja hiljem vaatemängu publikule etendada. Kogu trupp koos kõige vajalikuga peab kolima Põlvamaale Kiidjärvele, kus 28. juulil on esietendus.

Hea lugeja, kui sa neid ridu loed ja pilte vaatad, siis tea, et kõik, mida eespool kirjeldati, on nüüdseks tehtud. Peaproov ja esietendus on toimunud. Legendaarse Ada Lundveri elust pajatavat lavastust mängitakse Kiidjärve mõisapargis veel 14. augustini. Kel vähegi mahti on, minge vaatama!

Üks esimesi tantsuproove, kus koreograaf Britt Kõrsmaa juhtimisel proovitakse sammud õigeks seada.

Muusikalise lavastuse avab laulu- ja tantsunumber Kalle Sepa ja tantsijate esituses. Pildil on esimene kord, kui seda harjutatakse.

„Õnne soovime sul“. Trupp kogunes esimest korda 30. mail, Sepo Seemani sünnipäeval.

Ettevalmistused äratavad kohalikes inimestes huvi.

Eesti lipu värvides tribüün. Peaproov toimus publiku ees, korraldajad olid rahva suure huvi tõttu sunnitud leidma lisatoole.
Peaproovi alguseni on kaks tundi ja 11 minutit. Kaire Vilgatsi juhtimisel lihvitakse mõne laulu viimaseid detaile, samal ajal kasutatakse võimalust, et värvida lava.

Lavastaja Ain Mäeots jälgib peaproovi esimesest reast ja teeb märkmeid.

Kalle Sepp koos tantsijatega peaproovis
Publiku selja taga töötavad neli inimest. Nad hoolitsevad, et õigel ajal läheks käima õige video, toimiksid heli ja valgus.
Kõik etendused toimuvad looduskaunis kohas Põlvamaal Kiidjärvel.

„ADA. Rääkimata lugu“

Muusikaline lavastus

„ADA. Rääkimata lugu“ on muusikaline lavastus möödunud ajastu suurimast filmi- ja estraaditähest, lummavast ja säravast Ada Lundverist. Hiiumaalt pärit eluterve huumoriga Lundver tõusis Nõukogude Liidu kultuuritegelaste eliidi hulka.

Estraadilaval kõlavad armastatud laulud „Miniseelik“, „Hüvasti, Maria“, „Vihm“, „Kurzeme“, „Mälestus“, „Raagus sõnad“ jt, mis pärinevad ansambli Laine, Heli Läätse, Heidy Tamme, Uno Loobi, Kalmer Tennosaare ja paljude teiste repertuaarist.

Peaosades: Saara Nüganen ja Anne Reemann

Osades: Sepo Seeman, Peeter Oja, Jan Uuspõld, Birgit Sarrap, Kalle Sepp, Priit Strandberg, Liina Tennosaar

Teksti autor: Ott Kilusk

Lavastaja: Ain Mäeots

Muusikajuht: Siim Aimla

Muusika: ansambel Vana klaver ja naistrio The Swingin’ Sisters

Koreograaf: Britt Kõrsmaa

Kunstnik: Karmo Mende

Korraldaja: Thors Films OÜ

Kestvus: 3 tundi 15 minutit (vaheaeg 45 minutit)

Sissepääs: kell 17, etenduse algus kell 19

Esietendus 28. juulil Kiidjärve mõisapargis Põlvamaal.