Näitus vaatleb Blanckenhageni arvukaid kunstioste ja suhteid Rooma rahvusvahelise loojaskonnaga. Tema kaudu jõudis omal ajal Liivimaale Jakob Philipp Hackerti, Joseph Anton Kochi, Gottlieb Schicki, vendade Riepenhausenite ja paljude teiste nimekate saksa kunstnike looming. Kuraatoriks on Christiane Lukatis (Musemslandschaft Hessen Kassel) ja Kadi Polli.

Wilhelm von Blanckenhageni kunstikogu lagunes juba tema eluajal. 1820. aastal ostis Tartu ülikool kollektsiooni paremad palad – mitu maali, antiikesemeid, suured joonistused ja hulga graafikat. Paraku vajus Tartus teoste seos Blanckenhageni isiku ja tema Rooma-reisiga varsti unustusse. Lisaks viidi ülikooli maalikogu Esimese maailmasõja eel varjule Venemaale Voroneži, kuhu see on jäänud tänaseni.

2019. aasta kevadel ostis Hessen Kasseli muuseum (Museumslandschaft Hessen Kassel, Saksamaa) uhke albumi, mis sisaldab Wilhelm von Blanckenhageni poolt kogutud joonistusi Roomas elanud kunstnikelt. Kunstialbumi tutvustamiseks ilmus raamat ja Wilhelmshöhe lossis Kasselis korraldati näitus „Kohtumispaik Rooma 1810 – ühe kunstialbumi lugu“ (30. oktoober 2021 – 30. jaanuar 2022). Siinne väljapanek on Kasseli näituse edasiarendus. See toob Eestisse Blanckenhageni värskelt tähelepanu alla tõusnud albumi, kuid näha saab ka tema teisi Rooma kunstioste, mis praegu kuuluvad Tartu Ülikooli kogudesse.