Auto suurendab keskkonnajälge

Auto ostmine ja pidamine on küllalt kulukas. Kena neljarattaline vajab alailma hoolt ja raha – soetusmaksumus ja liisingumaksed kõigepealt, siis aga kindlustused, rehvid, kütus, pesu, hooldus, varuosad, remont ... Parkimiskohti on magalarajoonides vähem kui soovijaid, linnaparklad on aga täiendavaks kuluks.

Kui otsesest rahakulust kõrgemale ja kaugemale vaadata, ei saa kuidagi mööda ka keskkonnajäljest. Sõida kuitahes säästlikult, aga CO2 peale mõtlemisest ei pääse.

Esmane mõte on, et ehk tuleks kodune sisepõlemismootoriga auto elektritoitel oleva vastu välja vahetada. Hea mõte seegi, aga ELMO Rent teeb alternatiivse pakkumise – igaüks saab korraks läbi mängida võimaluse, et auto enesele ostmise asemel hoopis vajalikeks tundideks või pikemateks perioodideks rentida.

Et aru saada, kas mõttel on jumet, tuleks esmalt ära teha eeltöö. Kõigepealt panna kirja oma auto peale tehtud kulutused. Seejärel pidada nädal-paar autopäevikut – nii saab teada, mitu tundi päevas autoga sõidetakse ja millised on peamised sõidumarsruudid. Muu hulgas võib välja arvutada sellegi, kui palju sel juhul sõidutund maksab.

Lisaks keskkonnale saab säästa ka oma raha

Kui kodune või töine autovajadus kaardistatud sai, võiks avada veebikülje elmo.ee ja tutvuda autorendi hindadega.

Kõik ELMO elektriautod on kvaliteetsed ja ilusad, markide vahel valides leiab sobiva igale maitsele. Pakkumises on üle 100 keskkonnasäästliku elektri-, hübriid- ja gaasiauto.

Tunnihinnad jäävad 6,6 ja 15 euro vahele. Hinnaskaala kallimas tipus on Tesla, 6,6 euro eest tunnis saab valida Volkswagen eUP 19, Nissan Leafi, Škoda Citigo, Toyota Yarise ja Renault’ mitme margi vahel. Tunnihinnale lisandub läbisõidu hind 0,2 eurot kilomeetrilt. Stiilinäide – kui sõidad Yarisega 30 min ja 10 km, on hind 5,30 eurot. Kui rendid Yarise terveks päevaks (24 tundi) ja sõidad 270 km, on hind 60 eurot. Autot rentides võib broneerida kindlad kellaajad kasvõi kuu aega ette! Auto ukse ette jõudmise järgi võib kasvõi kella kontrollida.

Auto sõidab tellija ukse ette tasuta ja kui rentija on sihtpunkti jõudnud, liigub auto „omapäi“ minema, järgmise kliendi juurde. Reaalselt sõidab sellega kaugjuht. Väärib märkimist, et ELMO on jõuline innovatsiooniliider ja ettevõtte viimaste uudiste hulka kuulub see, et kaugjuhitav auto tegi ära linnaliikluseksami.

Aga tagasi isikliku rahakoti juurde! Elades näiteks äärelinnas või linnapiiri taga ja käies Tallinna kesklinna tööle, võib elektriauto rentimine kujuneda lisaks keskkonnasäästlikkusele säästvaks ka isikliku eelarve suhtes.

Aga puhkusereis? Õige tähelepanek – ELMOst saab auto rentida ka kuuks ajaks. Rahavahemik jääb 700 ja 1600 euro vahele, ent aasta lõikes võib seegi olla kasulik otsus. Liiatigi ei lisandu rendihinnale kütusetasu.

Mugav teenus, soliidne masinapark

ELMOst auto tellimine on sama kerge nagu toidu või raamatute tellimine – tuleb vaid ära otsustada, mida täpselt vajatakse. Tellida saab nii telefoni kui ka äpi teel. Auto on võtmevaba ja ukse saab avada mobiiltelefoniga.

Maksta tuleb vaid aja eest, mil auto on reaalselt kasutuses, ning kasutusaja pikkust võib mõõta nii minutites ja tundides kui ka nädalates ja kuudes.

Laadimise eest täiendavalt maksma ei pea, elektri hind on arvestatud teenuse hinna sisse.

Elektriautoga pole vaja muretseda linnas olevate ummikute pärast – kuna sellega liigeldes tohib kasutada ühissõidukite rada, võib igast ummikust lihtsalt sujuvalt mööda sõita.

Ettevõtjate tähelepanu võiks pälvida ka maksusoodustus – ärikliendi renditeenuse puhul ei maksustata erakliendi sõite erisoodustusmaksuga, nii saab ärikliendina pakkuda oma töötajatele firmaauto hüvesid.

Kõik ELMO elektriautod on uued ja ilusad ning erinevateks ettevõtmisteks saab kasutada erinevaid. Näiteks Tesla endale ostmine käib paljudele üle jõu, aga vahetevahel rentimine on tegelikult täiesti jõukohane.

Jaga
Kommentaarid