Räägime nelja tugirühmas käijaga. Enamik neist liitus pärast „Pealtnägija“ saadet, kus oma näo ja nimega rääkis enda seksuaalsest väärkohtlemisest nüüdseks täiskasvanud Kadri. Pärast seda kirjutas seksuoloog Rita Holmile mitukümmend ohvrit, keda on samuti lapsepõlves väärkoheldud. „Saade veel käis, kui kirjad hakkasid tulema,“ meenutab Holm. Paari kuuga lõi ta oma MTÜ-ga kolm eestikeelset ja ühe venekeelse tugirühma. 2022. aasta alguses alustas ka Pärnu tugigrupp ning kokku oli neid juba kaheksa: Tallinnas neli, Tartus kaks, Pärnus ja Paides kummaski üks. Kokku on neis 104 inimest.


Kui sind on lapsena seksuaalselt väärkoheldud ja oled nüüdseks täiskasvanu, kirjuta aadressil tugigrupp555@gmail.com. Tugirühmad tegutsevad Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Paides. Tallinna gruppide töö on praegu pausil rahastuse puudumise tõttu, aga need loodetakse taas varsti toimima saama ja uusi liikmeid registreeritakse. Tugirühmas osaletakse anonüümselt ja enda lugu ei pea üksikasjalikult rääkima.

Kui soovid toetada tugirühmade tegevust ja aidata ka Tallinna gruppidel taas alustada, saad annetada: MTÜ EESTI SV TUGIGRUPID, EE631010220290532226

Tegevusega saad tutvuda veebisaidil https://svtugigrupp.ee.

Jaga
Kommentaarid