Samuti ei ole võimalik minna raamatukogusse või raamatupoodi ja leida teadmiste omandamiseks vajalik tõenduspõhine lugemine. Poodides on esoteerika lektüüri riiul mitu korda suurem loodusteaduste omast ning teaduspõhiseid raamatuid loomade tajudest, käitumisest ja liigiomaste vajadustega kooskõlas olevast pidamisest on kohvilaua pildiraamatute kõrval vaid mõned üksikud. Nende seas omakorda mitmed kordustrükid, mille sisu on aegunud või isegi ekslikuks tunnistatud (näiteks koerte koolitamise meetodid, mis toetuvad n-ö alfakoera ehk karjajuhi teooriale).

Lemmikloomadega seonduvast kirjutatakse meedias vaid lemmiklooma rubriikides, kus enamus sisust pärineb allikaviiteta kahtlase informatiivse väärtusega tõlkeartiklitest. Arusaadav, sest müüv sisu peab olema esitatud lihtsas stiilis „kümme märki, et su koer sind armastab“.

Sisuline arutelu või professionaali nõuanded lühiformaadiga ei ühildu. Sõna lehtede ja ajakirjade sisuosas saavad eksperdid vaid siis, kui juhtunud on midagi sensatsioonilist või traagilist. Ka siis oodatakse kiireid ja lihtsaid lahendusi, mida tegelikult olemas ei ole.