Oma lühikeseks jäänud loominguteel liikus Rauno Remme kogu aeg ühes kindlas suunas – erinevate kunstiliikide ühendamise poole. Ta oli helilooja, kes tegeles muusika loomise kõrval arvutitega, helirežissuuriga, luuletamisega, joonistamisega, videoga, fotograafiaga.

Nö akadeemilise muusika valdkonda jäävate teoste – “Hiljuti” tšellole ja kammerorkestrile, Klaverikontsert, “Tantra” kammerorkestrile, “Skyx” sümfooniaorkestrile, “Cor Mundum” – asemele hakkas üha enam ilmuma elektron- ja arvutimuusika või nende ühendamine akustiliste instrumentidega.

Kõik eelnev kulmineerus multimeediaetendustes. 1995. aastal jõudis vaataja ette esimene selletaoline Eestis, “Gen Ision”, kus oli ühendatud üleskirjutatud ja improvisatsiooniline muusika, elektrooniline lindimuusika, live electronics’ ja videoprojektsioon. Rauno Remme ise oli ühtaegu etenduse režissöör, helilooja, operaator, interpreet ja slaidimaalide ning fotode autor. 1999. aastal etendus festivali “Nyyd” raames tema multimeediaooper “Zond”.

Noore looja halastamatult varane lahkumine on jätnud suure tühiku praegusesse kunstivaldkondi liitvasse aega.

Kultuuriministeerium

Eesti Muusikaakadeemia

Eesti Heliloojate Liit

Rauno Remme ärasaatmine Metsakalmistu kabelist toimub 20. märtsil kell 13. Muldasängitamine Metsakalmistul. Buss väljub kell 12.15 Sakala parklast.