Kella seitsme paiku õhtul pühkis tuul Jõe tänaval elumajalt katuse ning osa majaseinast. ”Olin parasjagu toas ja vaatasin telekat, kui kuulsin suurt mürakat,” lausus 17-aastane koolitüdruk Merike, kes oli sel hetkel üksi kodus. ”Ma ei saanud aru, mis juhtus. Läksin akna juurde ja vaatasin välja – kogu aed oli puurisu täis.”

Merike jooksis välja ning nägi, et majal pole enam katust. ”Ma olin täitsa ‰okis,” lausus tüdruk. ”Jõin suhkruvett ja sõin šokolaadi, kuid see ei aidanud.”

Keila kiriku surnuaial murdis tromb maha rohkem kui pooled puud. Maa seest välja kistud puujuured rebisid paar hauda lahti, ühes kohas paistsid hauast inimluud.

Tromb lõhkus Keila kiriku 150-aastasesse, Austriast toodud kildkivikatusesse otse altari kohale paari ruutmeetri suurused augud, kiskus lahti kiriku tornikiivri selja ning lõhkus pühakoja aknad.

”1997. aastal murdis torm meil samuti puid, kuid midagi nii hirmsat pole küll varem juhtunud,” ütles Keila Miikaeli kiriku koguduse õpetaja Joel Siim. ”Aga eks kõik asjad on kuidagimoodi kasulikud – nüüd saabki kirikul katuse korda.”

Keila elanike sõnul liikus tromb umbes paarisaja meetri laiust koridori mööda, rünnates linna kagust.

Arnold Silde (71) majapidamises lõhkus tromb katuse ja aia, purustas aknad, pühkis minema kasvuhoone, murdis suured kuusepuud ning kiskus pere lemmikõunapuu juurtega maast välja.

Kõrvalmajal sai kannatada ainult katus ning veelgi kaugemal polnud majadel ühtki vigastust.

Tugevad tuuleiilid lõhkusid Lääne-Eestis sadu trafopunkte, mille tõttu jäid tuhanded inimesed elektrita.

Torm laastas Eestit ka eile, kuid meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi töötaja sõnul polnud see nii ohtlik kui neljapäevane Keilat tabanud tromb.

Eile pärastlõunal tekitas torm palju kahju Tartumaal ja Viljandimaal, kus murdis puid ning elektri- ja telefoniposte, purustas aknaid ning lõhkus katuseid.

Tallinna kesklinnas tekitas torm ja umbes pool tundi väldanud paduvihm uputuse, kuna kanalisatsioon ei suutnud allasadanud veehulka vastu võtta. Mõnel kesklinna tänaval ulatus vihma ajal veetase mõnekümnest sentimeetrist kuni poole meetrini.

Pealtnägijate sõnul oli vesi Maakri ja Tehnika tänaval inimestele peaaegu põlvini.