Ravimit ei võta, korpuses-se ei pääse. 1992. aastal rahukorpuse ridades Malis töötanud Allen Hoppes heidab ajalehe Washington Times teateil nüüd rahukorpusele ette tema tervise kahjustamist. “Rahukorpus teatas meile, et kui me ei taha võtta Lariami, ei taha me ka teenida rahukorpuses.” Hoppes hakkas rohu mõjul nägema olematut hiigelpüütonit, kes just nagu üritanuks teda kägistada.

Ravim süvendab ka kalduvusi enesetapu sooritamiseks, näitas uudisteagentuuri UPI uurimus. USA võimud ja ravimi tootja Hoffmann-La Roche aga kinnitasid, et seos rohu ja enesetappude vahel pole tõestust leidnud.

Alates 1985. aastast on seda rohtu kirjutatud maailmas 22 miljonile inimesele, sealhulgas ka praegu Afganistanis sõdivatele USA sõduritele. Rahukorpus kasutab rohtu alates 1989. aastast. Korpuse ligi 7000 vabatahtlikust pooled töötavad riikides, kus neid ähvardab malaaria ning neist ligi 83 protsenti peab sööma Lariami tablette, et haigusest pääseda.

Lariami kõrvalmõjusid on uudisteagentuurile kurtnud vähemalt sada inimest. Saint Lucial töötanud Staci Bolton kinnitas, et talle anti tabletid ilma igasuguste hoiatusteta. Rohu mõjul tabasid teda aga oksendamishood, külmavärinad, äkilised karjatuspahvakud ja nõrkus, mille tagajärjel ta polnud või-meline omal jõul edasi liikuma.

Lariam Eestis müügil. Eestis müüb Lariami tablette müügifirma Magnum Medical, kuigi ravim on ravimiametis registreerimata. Magnum Medical kinnitab ravimi kõrvaltoimeid, mis võivad kesta nädalaid pärast viimast annust. Ravimiamet lubab rohtu müüa Eestis erandkorras.

Hoffmann-La Roche’i Eesti filiaali juhataja Akshay Mody kinnitusel esineb ohtlikke kõrvaltoimeid ühel juhul 20 000 kasutaja kohta, kuid malaariaravimina tal alternatiive eriti ei ole, vanematel rohtudel on kõrvaltoimed veelgi rängemad. Aastas määratakse Eestis selle ravimiga umbes 890 ravikuuri, peamiselt inimestele, kes käivad turistina lõunamaades.