Tartu Ülikooli kliinikumis tihti raskes seisus lebav Rando põeb luupusehaigust, mis tähendab, et tema organism töötab ta enda vastu ning lapse neerud on suures osas kahjustatud. Randot võib päästa vaid neerusiirdamine, millele peaks eelnema spetsiaalne ravikuur. Ülitugevale ravimile, mida Rando mõni aeg enne operatsiooni vajab, et operatsioon üle elada, kulub aastas üle 30 000 krooni. Kuna ravimid ei kuulu kompenseeritavate ravimite nimekirja, siis Rando ravi täies mahus ei kompenseerita.

Aravetelt pärit Mihklit ootab ilma ravita liigeste moondumise ja tugeva luude hõrenemise tõttu eluaegse voodihaige saatus. Praegu on tema sõrmed kõveralt peopessa surutud ning ta lonkab. Kui tema ravi lähema kahe aasta jooksul katkeb, kaob võimalus talle mõne aasta pärast puusaproteesi paigaldada ning poiss ei saa enam liikuda. Mihkli raviks kulub aastas 120 000 krooni. Ka Mihkli ravi ei kuulu kompenseeritava ravi nimekirja.

Kampaania ühe algataja Raivo Vesiaidi sõnul on ettevõtted võtnud nõuks poisse aidata, sest ükski laps ei tohiks jääda abita, kuna raha napib. “Me oleme olukorras, kus kaks noort inimest elavad meie keskel ja on ometi üksi. Aga üksi ja üksnes oma lähedaste abiga nad enam hakkama ei saa. Ma olen kindel, et Eestimaal on häid inimesi, kes on valmis koos meiega neid lapsi aitama,” lisas Vesiaid.

Oksjonile on osalema kutsutud mitmeid Eesti suurettevõtjaid, kultuuritegelasi ja teisi ühiskondlikult aktiivseid ja sotsiaalset vastutust kandvaid inimesi. Kuigi oksjonil müüki minevaid kunstiteoseid on vaid üks, saavad ka teised kohaletulnud oma võimaluste järgi lapsi aidata. Nende panust tunnustatakse miniatuursete võtmetega.

Heategevusoksjon toimub lastekaitsepäeval 1. juunil kell 16 Harjumaal, Saku vallas, Valdmäe 8, Peri AS kontoris.

Ka oksjonil mitteosalevad inimesed saavad lapsi aidata kandes raha Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondi arveldusarvetele:

Hansapangas a/a 221015828742

SEB Eesti Ühispangas a/a10220014910011

Sampo pangas a/a 334408530000

Norde pangas a/a 17000285384

Kande selgituse reale märkige märgusõna VÕTI!