— Kuidas „Ringvaate” ettevalmistus sujub? Mis teil juba „purki” hoiule pandud on?

— Ettevalmistus sujub plaanipäraselt. Meeskond töötab juba tükk aega iga päev ja täie auruga. „Purki” on varutud mitmeid videolugusid toredate inimestega üle Eesti.

Meeskond on meil muidugi ka super: toimetajad Marii Karell ja Reimo Sildvee, režissöörid Eva Katariina Taimre ja Tarvo Mölder ning produtsent Helen Valkna.

— Kuivõrd leiab eelmisel hooajal „Paari” nautinud televaataja „Ringvaatest” tuttavat? Peale saatejuhtide muidugi.

— Tuttavat leiab nii palju kui vaataja tahab leida. Me oleme päevakajalisemad, regionaalsemad, kiiremad. Töömeetodid on teised. Toimetajad ja reporter on uued, üks režissööridest on uus, stuudio on uus.

— Millest on muutused ajendatud ja kuidas on selline meeskond kokku saanud?

— „Ringvaade” nõuab rohkem kõigi asjaosaliste tähelepanu ja aega kui kord nädalas eetris käinud „Paar”. See tegi esimese sõela. Lisaks sai meie suurepärane toimetaja Urmas Vaino kutse asuda juhtima „Terevisiooni”, meie teine toimetaja Indrek Vaheoja ja režissöör Mihkel Ulk pühendavad end uuel hooajal vaid „Erisaatele” ja nii jäimegi ühel hetkel peaaegu kahekesi.

Uusi toimetajaid ja meeskonda kokku saada oli paras katsumus, tegelesime sellega terve suve ja osa kevadest ka. Kohtusime paljude väga lahedate ja võimekate inimestega, kuid meeskonna saavad moodustada vaid meeskonnamängijad, kes saavad nii tiheda intensiivsusega koos töötada. Loodetavasti on seltskond nüüd selleks väljakutseks sobiv. Meil on supermeeskond.

— Kas olete nüüdseks leidnud meeskonda ka reporteri, kes osa teemasid enda kanda võtaks?

— Reporterimikrofoni hakkab kandma Jüri Muttika. Mees, kes on oma mõnusate reportaažidega nii raadios kui ka leheveergudel juba ilma teinud. Meil läks korda ta nüüd oma meeskonda haarata. Peale Jüri hakkavad kaastööd tegema ERR-i välis- ja sisekorrespondendid ja on ka üllatuslikke kaastöötajaid.

— Kas teleekraanile on taas oodata ka koer Barutot?

— Baruto on nüüdseks pensionil.

— Olete eetris samal ajal kui Kanal 2 tavapärane „Reporter”, mis on samuti meelelahutuslik päevakajasaade. Kuna Kanal 2 pole veel sügishooaja kavale üle läinud, jätab see teile veidi aega, et turg sisse sööta. Millega kavatsete televaataja enda poole üle meelitada?

Juba saadet tehes võtsime kindla suuna mitte kopeerida „Reporterit”. „Reporter” on kindla žanri saade, mis on oma sisult omakorda suures osas kopeeritud maailma kommertskanalite prime time’i saadetelt. ETV ei hakka selliseid saateid kunagi tegema. Me pakume alternatiivi. Kes on „Reporterist” väsinud, võib meid vaadata, kuid usume, et vaatajaid jagub lahedasti mõlemale. Me ei saa ega tahagi – juba ETV sisulise eripära tõttu – võtta liiga kollast suunda ning purjus inimesi meie saates ekraanil ei näe.

ETV n-ö prime time’i õhtu algab juba tegelikult enne meid, kui kell 18.30 algab uuenenud AK. Vaataja saab kõigepealt kätte uudised, millele järgneb meie veidi kergem ja publitsistlikum programm ja siis juba ETV hittsaated.

— Milline hakkab olema „Ringvaate” suhe uudistesaatega „Aktuaalne kaamera”?

— „Ringvaade” on saade kõigile, kes õhtuks töölt koju jõuavad ja tahaksid päevale mõnusalt tagasi vaadata.  Võtame kokku olulised päevateemad, kommenteerime neid. Lisame mõned lahedad videolõigud.  Eelkõige teeme saadet kõigile, kes huvituvad elust ja inimestest enese ümber. Me loodame, et teeme laheda meelelahutusliku õhtualustuse kõigile, kes ETV-d ja sel kanalil näidatavat väärtustavad.

Meie jaoks on eriline see, et taas oleme me iga päev eetris. Mitte hommikuti, vaid seekord õhtuti.  Õhus on elektrit. Ja ootame eetrit.

— Kas saadet reklaamivate plakatite koomiksilaadsel kujundusel on koht ka saates?

— Nende plakatite kontseptsiooni on välja töötanud ETV pearežissöör René Vilbre ja joonistanud suurepärane kunstnik Karmo Ruusmaa. Mõte oli teha mängulisi, eri teemadega suhestuvaid, dramaturgiliselt narratiivseid plakateid. Nii nagu me saates räägime erinevaid lugusid, nii kõnelevad need palakatidki väikseid lugusid, mis omavahel seotud. Kel bussipeatustes seistes aega, võiksid neid lähemalt vaadata. Päris lõbusaid detaile leidub neil piltidel.

— Kas plakat, kus te oleksite justkui kaassaatejuht Marko Reikopi silma siniseks löönud, vihjab kuidagi saate sisule?

— Ma ei kavatse päriselt Markol silmi siniseks lüüa või tema seljas kõiki nüpeldades motikaga sõita, kogu see kontseptsioon vihjab ikka sellele, et tegu on elava, aktiivse ja elu keskel oleva saatega, kus aeg-ajalt võib ka teravusi ette juhtuda.

— ETV kodulehel on üleskutse, et vaatajad saadaksid „Ringvaatele” uudiseid. Millist osa hakkab teie lootustes saate valmimises mängima televaataja?

— Me loodame vaatajate aktiivset osavõttu. Hetkel saadet ette valmistades ja mööda Eestit ringi sõites näeme, kui lahedaid, rõõmsaid ja värvilisi inimesi on Eesti täis. Ja kogu elu ei keerle sugugi pealinna taktikepi järgi. Seetõttu palumegi inimesi üle Eesti saata meile infot põnevate ettevõtmiste kohta kodukandis, huvitavate inimeste või nende hobide kohta jne.

Me teeme saadet ennekõike vaatajale ja tahaks väga teada, mis teda siis tegelikult huvitab. Nii et, head vaatajad, teeme seda saadet koos!

Ringvaade

Saatejuhid: Anu Välba ja Marko Reikop. Toimetajad: Marii Karell ja Reimo Sildvee. Režissöörid: Eva Katariina Taimre ja Tarvo Möl­der. Produtsent: Helen Valkna

Eetris ETV-s argipäeviti kell 19.00–20.05