SMIT-i juhtkond keeldus siis kommentaare jagamast, kuid eile õnnestus Eesti Päevalehel vestelda juhi kohusetäitja asetäitja Erki Arusega, kes kinnitas, et SMIT-i töötajad ei kasuta kunagi koolituse ajal koolituskohtade meelelahutusfunktsioone.

„SMIT valib oma koolituse kohad vastavalt sellele, millised on selle koha ruumide võimalused. Kuna need kohad (Oxforell, krossirada, Vee Matkad OÜ jt – toim) osutusid kõige sobivamaks, siis valiti need. Sel ei ole midagi pistmist nende kohtade ärinimega ega sellega, mis meelelahutusvõimalusi nad veel võib-olla pakuvad,” rääkis Arus.

Ta põhjendas üle-eestilist koolituskohtade valikut sellega, et SMIT-il on töötajaid kogu riigis ja kokkusaamiskoht valitakse selle järgi, kust kandist on tulijaid. Küsimusele, milliseid ruume pakub näiteks Vee Matkad OÜ, Arusel enam kindlat vastust polnud. „Ärinimetusi on väga kummalisi, ei taha isegi kommenteerida, miks on pandud nimeks veematkad, aga mitte maamatkad või õhumatkad. Ruumid on olnud korralikud. Ei ole olnud liiga suured, liiga väikesed. Meie vajadustele sobivad,” jäi ta üldsõnaliseks.