Lapsele tehtud rehabilitatsiooniplaani kohaselt vajas ta ööpäev läbi kõrvalabi ning järelevalvet, sest oli võimalus, et tekivad lapse tervisele ohtlikud olukorrad. Tüdrukule oli möödunud sügisel määratud puue, arsti diagnoos oli psühhomotoorse arengu mahajäämus. Vanemate sõnul tütar oksendas tihti, talle ei leitud lastekodus terve tema esimese eluaasta jooksul sobivat piimasegu, samuti oksendas ta välja talle antud ravimid.

Täpsem analüüs

Kas last jälgiti korralikult ööpäev läbi, kuidas teda täpselt hooldati ja kas laste jaoks oli piisavalt kasvatajaid, ei ole lapse vanematele teada. Lastekodu, Tallinna linnavalitsus ega ka politsei hetkel rohkem ei kommenteeri. Eilse seisuga ei olnud politsei kriminaalmenetlust algatanud, kuid jätkab juhtunu kohta info kogumist. Isa sõnul esitab ta juhul, kui prokuratuur kriminaalmenetlust ei alusta, ise selle algatamiseks avalduse. Samal ajal jätkab ka kohtuekspertiisi instituut lapse surma põhjuse täpsema analüüsiga.

Eesti Päevaleht on varem kirjutanud, kuidas Lasnamäe linnaosavalitsus otsustas väikese Tiia vanematelt ära võtta otse sünnitusmajas, kui ta oli ainult kolm päeva vana. Aluseks tõid linnaametnikud oma hinnangu, et vanemad ei olevat saanud piisavalt hästi hakkama oma viie vanema lapse kasvatamisega, kes olid vanematelt juba kuu aega varem ära võetud. Kuus last pandi elama kolme erinevasse asutusse. Kohtupidamine laste hooldusõiguse üle on kestnud juba ligi kaks aastat, siiani tulemuseni jõudmata.