Porošenko rõhutas, et ei ole olemas muud teed, kui anda varad üle läbipaistvalt. „Ja seda lähenemist kasutasin ainult mina, erinevalt teistest „Panama dokumentidega“ seotud kriisis figureerivatest isikutest. See lähenemine on selle täielikku läbipaistvust arvesse võttes selle kriisi teiste näidetega võrreldes unikaalne,“ ütles Porošenko.

Porošenko juhtis tähelepanu sellele, et varade usaldusühingule üleandmiseks loodud offshore-struktuuride kaudu ei ole üle kantud kopikatki raha, neis ei ole avatud ühtki pangakontot ja mingit raha ei ole keegi nende kaudu maksnud. „Kõik, mis loodi, on minu varade heamainelise investeerimispanga haldusse ülekandmise mehhanism. Kõike tehti läbipaistvalt. Ja see erineb neist juhtumitest, mis puudutasid asjaosalisi Islandilt, Venemaalt ja teistest riikidest,“ väitis Porošenko.

Varem on Porošenko öelnud, et oma varasid müüa ei olnud tal võimalik juba sellepärast, et Ukraina on alates 2014. aastast sõjaseisukorras ja investorid ei kiirusta huvi tundma mitte mingite Ukraina varade vastu, millised need ka poleks. Seetõttu osutus ainsaks võimaluseks varade, eelkõige korporatsiooni Roshen üleandmiseks „pimeda“ usaldusühingu põhimõttel haldamisele vastutuse piiramine ja selge huvide konflikti vältimine.