"Aga endiselt mõttes on suured monumentaalkunstiprojektid, nagu "Kalevipoeg Tallinna lahes" jne. "Et olen kunsti mõttes ala vahetanud," nentis Pomerants lõbusalt.

Küsimusele, et miks Pomerants pole vahetanud erakonda ja liitunud näiteks rohelistega, vastas Pomerants, et IRL on oma seitsmeprotsendilise toetuse juures teinud aastaga "nii palju, et seda on raske kellelgi järgi teha."

Näitena tõi Pomerants välja elatisfondi, haldusreformi, lasterikaste perede toetused, madalapalgaliste inimeste maksutoetused jne.

"Ütlen inimestele, et nüüd on aeg siis tegudele vastavalt ka meie toetusreitingut tõstma hakata," rääkis Pomerants.

Keskkonnalaste edusammudena nägi Pomerants aga Vaivara ohtlike jäätmete käitluskeskuse avamise, väikeettevõtjate vabastamise pakendiauditeerimise kohustusest ning ka põhjaveekaitsega seotud muudatused veeseaduses.

Fosforiidi kaevandamise kohta rääkis Pomerants, et selle eelduseks peaks olema fosforiidivarude aktiivseks kuulutamine.

"Kui rahvas on rääkinud, et tahaks õudsalt fosforiiti kaevandada, nad on ära ostnud selle idee, et saame rikkaks ning nende arvates mingisuguseid probleeme ei ole, siis peaks lihtsalt vaatama, et kui palju tänastest seadustest tulenevalt võtaks aega kaevandamisloa väljastamine," rääkis Pomerants.

Siiski lisas Pomerants, et praegu on see äärmiselt hüpoteetiline küsimus ja selle olukorra tekkimisse ta eriti ei usu, kuid tõdes, et kui avalik arvamus sellega nõustub, siis fosforiidi kaevandamise limiteerviaks ajaks saab olema vaid ametnike töökiirus.