Kaljurand puudutas pikemalt Iraani visiiti. Suhted Iraaniga hakkasid muutuma, kui sõlmiti tuumalepe ning Iraan tuli isolatsioonist välja.

Välisministri sõnul on Iraan Lähis-Idas oluline tegija ja tähtis on tema seisukohad ära kuulata. "Iraan on, ma julgen öelda, võtmeriik paljude praegu päevakorras olevate rahvusvaheliste kriiside lahendamisel ja seetõttu vahetu infovahetus Iraaniga on hädavajalik. Kavatsen seda ka jätkata nii kaua, kui Iraan jätkab oma poolt antud lubadusi ja täidab neid rahvusvahelisi kohustusi, mis eelmise aasta juulis võeti," ütles Kaljurand.

"Minu visiidi eesmärgiks oli seada sisse ministri tasemel suhted Iraaniga, arutada kahepoolseid suhteid, arutada Euroopa Liidu-Iraani suhteid ja kuulata ära ka Iraani seisukohad nendes küsimustes, mis talle rahvusvaheliselt olulised," rääkis Kaljurand, lisades, et tema vahendas Iraanile seda, kuidas meie näeme olukorda meie regioonis.

Kaljurand peab visiiti Iraani edukaks ning on ärisuhete loomise osas lootusrikas, sest Iraani turg on suur ning vastaspool oli huvitatud meie äridelegatsiooni liikmetega kohtumisest. Samas märkis välisminister, et kõik taandub lõpuks siiski sellele, kas meie ettevõtjatel tekivad Iraani partnerid ja konkreetsed koostöösuhted.

"Täna julgen ma öelda, et pinnas selleks on loodud. Ja meie omalt poolt kindlasti teeme mõne aja pärast ka jätkukohtumise meie ettevõtjatega, et uurida, kuidas nende kontaktid edasi läinud on ja kas nad vajavad kuskil riigipoolset abi. Ma arvan, et õhkkond on positiivne, tingimused on loodud, nüüd tuleb jätkata jätkuüritustega, et see teema ei kaoks laualt ära," sõnas Kaljurand, märkides, et Eesti delegatsiooniga samal ajal viibisid Iraanis veel ka Soome, Saksamaa, Prantsusmaa ja Hollandi delegatsioon.