„Kui on miski, mis meie etenduskunstide pilti eriliselt iseloomustab, siis on see mitmekesisus ja lennukate ideede rohkus. Teatritegemisel ei näi olevat mingeid piire. Ka sellele konkursile tulnud ideekavanditest käisid läbi kõikmõeldavad väljendusvahendid alates vanast heast sõnateatrist ja tantsukunstist kuni uuemate tehnikasaavutuste kaasamiseni. Sellepärast oli konkurss väga rõõmustav ja me täname kõiki, kes kaasa lõid,“ ütles kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler Hillar Sein.

Välja valitud nelja idee esitajatega kohtub komisjon, kuhu kuuluvad lisaks kunstide asekantslerile ka ministeeriumi kantsler Tarvi Sits ja Eesti Etendusasutuste Liidu tegevjuht Monika Larini. Kohtumistel täpsustatakse ideede sisu, teostatavust ja eelarveküsimusi ning kaalutakse võimalusi leida sõelale jäänud ideede vahel täiendavaid koostöökohti.

Sakala 3 teatrimajas tegutses varem teater NO99. Kultuuriministeerium püüab konkursiga leida teatrimajja taas püsivamat etendustegevust, kuid tingimusel, et see avardaks etenduskunstide piire, oleks uuenduslik ja kõnetaks publikut ka rahvusvahelisel areenil. Enne püsiva etendustegevuse algamist antakse seal tavapäraseid külalisetendusi ja toimuvad ka muud sündmused