Teos manab vaatajate ette ühe päeva kuulsa optiku elu viimaseks jäänud 1935. aastast. Oliver Kuusik (tenor), Tiit Kikas (laserharf, viiul jt instrumendid), Kadri Toomoja (orel), lavastaja Ingmar Jõela, valguskunstnik Priidu Adlas ja helikunstnik Haar Tammik on loonud Omari küüni lummavalt vaatemängulise ja maagilise õhustiku.

Bernhard Schmidti toob ajaloohämarusest reaalsemalt vaatajale lähemale nimiosatäitja Oliver Kuusiku sugulusside saare tuntuima elanikuga. Oliver Kuusik: „Loomulikult teadmine, et sa laulad ooperis oma maailmakuulsast sugulasest tema enda sünnikohas Naissaarel, lisab sellele rollile isikliku suhestatuse- ja lisaväärtuse. See on südantsoojendav seos, mis aitab mul endalgi mõningaid teemasid Bernhard Schmidti rännakuil paremini mõista.".

Laval saavad kokku unistused ja läbielamised, unenäoline helikeel ning oreli kõlamaastikud. Uue dimensiooni annavad kontsertetendusele efektsed laserharfi kiired. Tiit Kikas: „Harva on neid lavastusi, kus saab põhjendatult kasutada kogu olemasolevat tehnikat ning katsetada sellega kaasnevat visuaali- ja helide võimekust. Eriti sürrealistlik on see selles valguses, et kõik toimub Naissaarel, küünis, ilma riikliku elektrivõrgu toeta, päikesepaneelide ning generaatori abil".

Nargenfestivali kunstiline juht on Tõnu Kaljuste.