Ungari ja Rumeenia volinikud on parlament pikema jututa tagasi saatnud. Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni Brüsselisse saadetud endisest ministrist volinikukandidaadi Sylvie Goulard’i tõmbasid parlamendi liikmed kuulamisel piltlikult öeldes ribadeks ja saatsid n-ö järeleaitamistundi ehk teise vooru.

Selle taustal polnud Eesti kandidaadi üle, energiavolinikuks pürgivast Kadri Simsonist tekkinud Brüsselis pea mingit arutelu. Sisuliselt oodati, et ta n-ö koputatakse kohe komisjonis ära, probleemid on teistel kandidaatidel.

Niisuguses suhteliselt positiivses ja asjalikus meeleolus kogunes eile Brüsseli europarlamendi hoones, endise Rootsi välisministri Anna Lindhi mälestuseks nimetatud suures poolringjas saalis kolm parlamendi komisjoni – tööstuse, teaduse ja energeetika, kaubanduse ning keskkonnakomisjon, mille valdkondadesse energiavoliniku töö kõige enam puutub.

Kadri Simson, kes oli teda tundvate inimeste sõnul juba poolteist kuud volinikuametiks vajalike materjalidega põhjalikult töötanud, saabus eestlasliku viisakusega punktipealt kuulamise alguseks. Kell oli täpselt üheksa, kui ta, naeratus näol, sisse astus.