Sepp osutab samas murele, et filmile parimate võimaluste jaoks nominatsiooni saamiseks napib EFI’l vahendeid. "Kindlasti peab filmi edasi turundama, muidu ei juhtu midagi. Filmi tehtud investeeringud tasuvad end ära, aga peab julgema investeerida. Peab uskuma, et meil on andekaid inimesi, kes suudavad suuri asju korda saata," ütleb Sepp.

Samas rõhutab Sepp, et tegemist on alles eelvalikuga, mitte nominatsiooniga - tee nominatsioonini on ikka veel väga pikk ja selleks on vaja läbi viia kampaania. "“Mandariinide” kampaania oli mitu aastat tagasi, summad on muutunud. Kui palju raha vaja on, sõltub sellest, kui palju soovime ise panustada ja usume nominatsiooni võimalusse. Täpse eelarve paneb kokku aga kampaania läbiviija Los Angeles’is, kes on kogenud tegija ja kes aitas väga palju kaasa “Mandariinide” edule," sõnas Sepp.

Ameerika filmiakadeemia valis 91 riigi esitatud Oscari kandidaatidest 10 filmi, mis jätkavad kandideerimist parima rahvusvahelise filmi kategoorias. Üks väljavalitutest on Tanel Toomi mängufilm „Tõde ja õigus“.

Lisaks A.H.Tammsaare samanimelisel teosel baseeruvale mängufilmile „Tõde ja õigus“ jõudsid kümnekohalisse short-listi veel: Tšehhi film “The Painted Bird”, Prantsusmaa film “Les Misérables”, Ungari film “Those Who Remained”, Põhja-Makedoonia film “Honeyland”, Poola film “Corpus Christi”, Venemaa film “Beanpole”, Senegali film “Atlantics”, Lõuna-Korea film “Parasite” ja Hispaania film “Pain and Glory”.

„Tõde ja õiguse“ rahvusvaheline esilinastus toimus Lõuna-Koreas Busani rahvusvahelisel filmifestivalil. Film nomineeriti Los Angeleses Rahvusvahelise pressiakadeemia poolt väljaantavale auhinnale „Satellite Award“. Järgnevalt linastub film Palm Springsi filmifestivalil, kus Tanel Toom osaleb Oscari eelvalikusse jõudnud filmide režissööride paneelis.

„Tõde ja õigus“ esilinastus Eestis 20. veebruaril ja püstitas kinodes rekordi üle 267 000 vaatajaga, lüües vaadatavuse troonilt seal ligi 9 aastat olnud mängufilmi „Avatar“. Film valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ja oli juubeliaasta kinoprogrammi lõppakord. „Tõde ja õigus“ valmis koostöös ettevõtja Armin Karuga.

Erinevate kategooriate short-listi leiab siit.