12. novembri õhtul avataval Pimedate Ööde filmifestivalil on neli võistlus- ja 11 eriprogrammi 33 maailma- ja 29 rahvusvahelise esilinastusega.

Külalisriigiks on tänavu Saksamaa: programmis „Uus Saksa film” linastub kokku 14 tööd. Festivali avafilm on Oskar Roehleri „Enfant terrible”, mis räägib saksa filmi suurkujust Rainer Werner Fassbinderist. Näitamisele tuleb ka tema suurteos, 15-tunnine telesari „Berliin, Alexanderplatz”.

Esimest korda on festivali kavas keskkonnafilmide programm, mida esitleb Keskkonnaagentuur.

Filmikriitik Tristan Priimägi on oma peagi ilmuvast raamatust „101 Eesti filmi” ajendatuna kokku pannud kümnest seansist koosneva filmiprogrammi.

Näha saab ka maailma kõige tuntumate festivalide auhinnatöid, ekraanile jõuavad sellised aasta olulisemate sekka kuuluvad filmid nagu Chloé Zhao „Nomaadimaa”, Andrei Kontšalovski „Kallid seltsimehed”, Ahmad Bahrami „Tühermaa”, Viggo Mortenseni „Langemine”, Florian Zelleri „Isa” või Michael Dwecki ja Gregory Kershaw dokumentaalfilm „Trühvlikütid”

Esilinastub seitse Eesti filmi – rohkem kui kunagi varem: „Vee peal” (rež Peeter Simm), „Hüvasti, NSVL” (rež Lauri Randla), „Mephistopheles” (rež Manfred Vainokivi), „Ankeet” (rež Aljona Suržikova), „Keelepäästja” (rež Liivo Niglas), „Kratt” (rež Rasmus Merivoo) ja „Keha võitlus” (rež Marian Võsumets).

Oscarile kandideerinud Eesti filmi “Mandariinid” režissööri Zaza Urušadze mälestuseks on kavas tema filmid „Anton”, „Mandariinid” ja „Kolm maja”.

Pileteid kõigile PÖFFi seanssidele saab osta festivali koduleheküljelt ja Piletilevist, samuti festivali piletikeskustest, mis on avatud Tallinna Solarise keskuses ja kinos Coca-Cola Plaza ning Tartu Kvartali keskuses.

Kinodes rakendatakse spetsiaalselt koos terviseametiga välja töötatud ohutusreegleid, et tagada külastajatele turvaline kinoskäik. Maskid on kohustuslikud, festival varustab nendega kõiki vaatajaid tasuta. Seansside vaheajal kinosaale desinfitseeritakse ja tuulutatakse. Kehtib 2+2 reegel.

Festivali programmi leiab siit

Festivali veebikino: https://kino.poff.ee/.
Kuidas filme veebist vaadata: https://poff.ee/artikkel/p-oe-f-fi-veebiseansid-kodukinos/.
Festivali külastamine koroona tingimustes: https://poff.ee/artikkel/turvajuhised-ja-nouanded/.