“Võrreldes muu maailmaga on see privileeg, et Eesti kultuurielu jätkub ning saame jätkuvalt tuua muusikaelamusi kuulajateni. Kinnitame kõigile jazzifännidele, et hoiame rangelt kinni kehtestatud kitsendustest ning kõik tänased piletiomanikud pääsevad saali. Küll aga tähendab seatud osalejate piirarv, et piletite ostmisega tasub kiirustada, kuna kontsertsaalide istekohad on hoolikalt loetud ning pileteid ei pruugi kõigile jätkuda,” lisab festivali produtsent ja turundusjuht Eva Saar.

Toimunud on ka paar programmimuudatust. Seoses Covid-19 levikuga tekkinud takistuste tõttu esineb Hispaania flamenko kvintett Los Aurora asemel 28. novembril Kumu auditooriumis Mélodie Gimard ansambel projektiga “Numen” tuues Eesti publikuni flamenkomuusika kirgliku tantsuga. Laval astuvad üles Méloldie Gimard, Laura Marchal, Pablo Gomez ja Martí Corbera.

Edasi lükkub Rootsi pop-jazz bändi Dirty Loopsi 27. novembril (algselt 25. aprillil, seejärel 9. oktoobril) toimuma pidanud kontsert. “Oleme kurvastusega otsustanud Vabal Laval toimuma pidanud kontserdi edasi lükata. Maailmas valitseb tõsine olukord, näeme seda siinsamas Rootsis. Seetõttu ei taha me anda kontserte ning seada inimeste tervist ohtu globaalse pandeemia ajal. Soovime anda oma osa olukorra lahendamiseks ning julgustame inimesi järgima kõiki kohalikke turvalisuse juhiseid ja ettevaatusabinõusid. Nagu kõik, igatseme ka meie live-muusikat ning võimalust reisida, et saaksime esineda ja kohtuda oma fännidega – see on üks peamisi põhjuseid, miks üldse muusikat teeme. Ootame väga, et saaksime aastal 2021 esineda Eesti fännidele siis, kui see on jälle turvaline,” kommenteerib bänd ning loodab kohtuda Eesti publikuga järgmisel aastal.

Dirty Loopsi kontserdi uuest toimumisajast teavitatakse Jazzkaare ja Piletilevi kodulehel ning pdf-pileti ostjaid ka e-maili teel. Uuel kuupäeval kehtivad juba ostetud piletid. Juhul kui piletiomanikule uus toimumisaeg ei sobi, saab piletid tagastada või vahetada Jazzkaare kinkekaardi vastu kahe kuu jooksul alates uue toimumisaja väljakuulutamisest. Piletite tagastamise avalduse vorm saadetakse pdf-pileti omanikele e-maili teel, siis kui uus toimumisaeg on teada. Festival Jazzkaar kutsub kultuurisõpru toetama festivali ellujäämist jättes piletid tagasi müümata. Täname mõistva suhtumise ja koostöö eest oma partnereid, avalikkust ja kõiki jazzisõpru.

25. korda toimuv festival Jõulujazz teeb hingele head 26. novembrist 14. detsembrini. Tutvu festivali kava ja artistidega kodulehel. Pileteid Jõulujazzile saab osta Piletilevi müügipunktidest ja kodulehelt www.piletilevi.ee.