Maha võetakse väited, mille on riiklikud tervishoiuasutused valeks määranud ning mille levitamine kujutab endas ohtu tervisele või kutsub üles vägivallale.

Näiteks võetakse Facebookist maha järgmised valeväited...:

  • ...mis eitavad koroonaviiruse või pandeemia olemasolu;
  • ...mis vähendavad koroonaviiruse tõsidust (näiteks väited, mis võrdlevad viirust gripiga)
  • ...mis väidavad, et vaktsiin võib sind suurema tõenäosusega tappa kui COVID-19
  • ...mis seovad koroonaviiruse leviku 5G tehnoloogiaga;
  • ...mis valetavad, nagu koroonaviirus mingites keskkondades või ilmastiku tingimusteks ei nakkuks;
  • ...mis propageerivad ebaravi: näiteks koroonaviiruse ravi ravimtaimedega, erinevate aurude sissehingamist, erinevate ravimite pealemäärimist juhul kui neil puudub teaduslik tõestus;
  • ....mis õhutavad inimesi maske mitte kandma ning väited, et maskid teevad inimesed haigeks;
  • ....mis väidavad, et koroonavaktsiin tapab või halvab inimesi, et koroonavaktsiin põhjustab autismi, et koroonavaktsiin mõjutab inimeste DNA-d, et vaktsiin ei tekita immuunsust; et vaktsiin tekitab steriilsust; et vaktsiin sisaldab mürgiseid koostisosi; et vaktsiinid on testimata ning pole läbinud kliinilisi uuringuid
  • ...mis levitavad vandenõuteooriaid nagu koroonaviirus oleks välja mõeldud inimpopulatsiooni kontrolliks või inimesed on katsejänesed koroonaviiruse vaktsiinide tarbeks; et koroonaviirus pandi levima Event 201 raames

Täpsemalt saab vaadata Facebooki kogukonna reeglitest, mis puudutab COVID-19 tervishoiukriisiga seotud eriolukorda.

The Guardianile ütles Facebooki sisujuht Guy Rosen, et muudatust hakatakse ellu viima kohe, suuremad muudatused jõustuvad mõne nädala vältel. Esimeste seas keskendutakse lehtedele, gruppidele, aga ka üksikutele profiilidele, milles valeinfot kõige rohkem levitatakse. Infot võimalike ohtlike kontode kaudu kogutakse kasutajate raporteerimiste järgi.

Lisaks sellele on Facebook lubanud eraldada üle 120 miljoni dollari reklaamikrediiti tervishoiuministeeriumidele üle maailma, MTÜ-dele ning ÜRO allüksustele, mille ülesanne on levitada koroonaviiruse vaktsineerimisinfot ning teaduslikult tõestatud infot viiruse enda kohta.

Teadet võis oodata juba detsembrist, kui anti teada, et vaktsiinide kohta käiva valeinfo eemaldamiseks platvormilt tehakse eeltööd.

Seni on Facebook tekitanud kasutajatele COVID-19 teabekeskuse, kust saab CDC poolt heakskiidetud infot. Lisaks on Facebook vaktsiinivastaseid liikumisi oma uudistevoos alla surunud, kuid neid eemaldanud ei ole.