Pühapäeval, 20. juunil kogunes erakond Isamaa Tartusse pidama suurkogu. Kümmekond aastat elu ja surma piiril vaakuv partei valis oma juhiks taas Helir-Valdor Seederi, kes oma võidurõõmu vaka alla ei jätnud. Kommenteerijad arvasid sellest asjast nii ja naa.

Pole enam ammu tegija!: „Isamaaga on ammu kööga. Juba isand Laar sai aru, et kööga ja lasi ennast Eesti Panga keldrisse ää peita, püsib seal vagusi ja ajab oma rida, õõnestab kui ürask Eesti iseseisvust Rootsi ja Taani pankade kasuks. Ta on seal suurem süvariigi tegelinski kui Isamaa bossina eales oli. Pärast Isamaa kukkumist võimuparteina muutus erakond sülekoeraks kes lasi ennast solgutada ühest sülest teise, ikka nii kuidas kellelegi neile antud häältepiskut vaja oli.”

kaporatuuri hunta: „Seeder hüppas, Solman kargas, vana Parvel tagus trummi. Kuidagi naljakas seda kõike vaadata, seda enam, et erakond ise on aastast 2013 juba ajusurnud. Kohalikel valimistel 2013 saadi veel mingi adekvaatne tulemus, pärast seda on kaagutamist olnud palju, kuid ei mingit reaalset tulemust. Tänane Isamaa on kunagise Isamaa hale vari, pole inimesi, pole ideid. Samas see, et võitis Seeder oli ju täiesti ootuspärane, sest tänase keskmise Isamaa liikme ootus näibki olevat, et „oleks nagu EKREs”: aetaks mingit kõrtsilaua juttu ja lõpuks võetaks saapad jalast ning löödaks valijate rõõmuks ka baarileti peal uljalt tantsu.”

Ammu põhjas!: „Isamaa on ammu põhjas, natuke hapnikuvaru kopsudes aga kahtlane küll kas sellest varust jätkub pinnale tõusmiseks. Isamaal on küsimus selles kes oleks see juht kes kõige paremini aitaks Isamaa pinnale tõsta. Seeder pole seni suutnud, vähe usutav, et Perling suudaks. Eks vist jääb rabelema kuni viimane hapnik otsas.”

альфаiзане кiберкрокоділ: „Vahet pole, mõttetu kamp. Saavad väga hästi ise endi kustutamisega hakkama. Pealike põhirõhk on ainult omaenese mugav äraolemine. Tiksuvad ja tirivad teineteiselt tekki. Kui keegi juhtub kondi viskama, siis krabatakse see kohe hambu. Vahet pole, kes viskajaks on.”

Teisipäev, 22. juuni

Sel nädalal tehti Eestis peaaegu ära kuumarekord, sest 2021. aasta heinakuu on anomaalselt kuum. Ja mitte vaid meil, aga ka mujal Euroopas. 1992. aastast pärinev rekord -35,6 kraadi- jäi siiski napilt püsima, kuid palav oli nagu soome saunas.

ilma peep: „Sakslastel on selle jaoks hea rusikareegel: kui te ei saa ilma kontrollida, peate seda ignoreerima. Nautige sooja, kuniks seda on, ja ärge pingutage üle olukorra analüüsimisega!”

Sõltumatu vaatleja: „Krematoorium. Kõik õues suveks plaanitud tööd on tegemata oodates temperatuuri normaliseerumist. Need kuumad nädalad võib suvest julgelt maha kanda, täielikult raisatud aeg, millega midagi peale hakata pole. Nojah, vees võib liguneda ja õlut lakkuda, see ei saa ometi kogu suve sisuks olla – ühekülgseks kisub. Marjade asemel saab sel aastal peenrast ja põõsast heal juhul mingeid rosinalaadseid krõbinaid ehk. Ropp.”

Kapioraakel: „Konditsioneerid on poodidest kõik ära ostetud- viimseni. Ventilaatoreid veel üksikuid on, aga saunas õhu puhumine teeb oleku veelgi hullemaks.”

Kolmapäev, 23. juuni

Kesknädalal vaadati Eestis hommikul paraadi ja tehti õhtul muretult lõket, sest oli Võidupüha ja jaanilaupäev. Kuid päeval ilmus arvamusportaalis ka üks ärevam artikkel, milles Andrei Kuzitškin tegi ülevaate järelkajadest juuniküüditamise 80. aastapäevale venekeelses sotsiaalmeedias ja kommentaariumites. Kommentaariumis leidus jaanipäeva melust hoolimata kommenteerijaid, kelle enamus tundis end sellest häirituna. Aga leidus ka teistsuguseid vaatenurki.

kuznetšik: „Vot kui hirmus lugu, aga teha üldistus kommentaariumite põhjal on libe tee, tänapäeval ei ole seal muud kui rumalus ja alaväärsusviha. Ja vahet pole kas eesti või venekeelsed kommentaarid. Kui me nende põhjal kanname mingid omadused üle keskmisele eestlasele, siis on tulemuseks kommunistist rassistist-seksistist pedofiil. Kommentaariumid annavad meile teavet ainult ühe kindla segmendi kohta, mitte terve ühiskonna kohta. Sama on venekeelsete kommentaariumitega, kus domineerivad impeeriumimeelsed alkašid ja logardid. See, et seltsimees Kuzitškin sellise asjaga tuleb vehklema talle au ei tee, näha on, et antud tegelase eesmärgiks on teised kisklema ajada ja ise sellest profiiti lõigata või sogasest veest mingi kalamaim välja sikutada. Hale.”

Aamen: „Õige tähelepanek. Lisaks kommentaaridele on hiljuti paar venekeelset "arvamusliidrit" avaldanud ka ajalehtedes artikleid ja üritanud sõnastada, miks venelased eestlaste küüditamisele ei saa kaasa tunda. Peale seda ei ole enam millestki rääkida. Venelaste mentaliteet pole põlvkondadega grammigi muutunud.”

eid_152eb7c6a25add: „Väga õige hinnang A.K-lt , lisaks julge mees. Lisaks, (sise)julgeolek ulatub hoopis kaugemale kui pättide püüdmine, kuigi igapävaselt algab sellega.”

Neljapäev, 24. juuni

Nagu märgitud, käis sel nädalal põhiline kärts ja mürts väljaspool Eestit. Kolmapäeval toimus intsident Mustal merel, millesse olid segatud brittide ja venelaste laevastikud. Venelaste riigimeedia järgi leidis aset uus Trafalgar või Navarino, brittide endi seletuste järgi ei toimunud midagi. Neljapäeval kutsus Venemaa välisministeerium selgitusi andma brittide suursaadiku. Mis siis ikkagi toimus? Kommentaariumis leidus erinevaid arvamusi.

eta rossija!: „Venelased peaksid proovima tõepoolest Briti laeva tulistada ja sellele pomme visata! Pommid ja kahurituli on ikka Venemaa sisemiseks tarbimiseks, sest milleks häirida lihtsat Kisseljovi ja Solovjovi meedia tarbijat teadmisega, et NATO laevad on nendes vetes karistamatult 2014. aastast ristelnud? Venelastele jääbki vaid neutraalsetes vetes õhku tulistada ja pärast vatijopedele Krimmi kangelaslikust kaitsest rääkida.”

Artur Kurk: „Iraanini ja teiste paariariikideni on veel nõks maad minna. Kui Suleimani maha võeti siis paugutasid mullad igas suunas rakette ja rääkisid kodusele auditooriumile kuidas hukkunud on sajad ning tuhanded ameeriklaste sõdurid.”

Reede, 25. juuni

Sel nädalal jätkus kilpide täristamine Ungari suunal Euroopa Liidust, millele Ungari vastas samaga. EL-i tippkohtumisel küttis kirgi Ungari parlamendis heakskiidetud seadus, millega keelatakse igasugune homoseksuaalsusele viitamine, sealhulgas homode mainimine kooliprogrammis ja lastele mõeldud telesaadetes. Nagu traditsiooniks saanud, kütsid homo-teemad Delfi kommentaariumis õhutemperatuuri absoluutse maksimumini.

lähtru moonamees: „Kisavad-õiendavad ja lõpuks ei tee midagi. See on euroopa poliitikute definitsioon. Selge, et Euroopa Liit ja Orban vajavad teineteist, ei visata kedagi kusagilt välja, sest Ungari majandus põhineb saksa kapitalil, loomulikult ei taha fritsud kuulda tollipiiridest. Ja kui kaovad euroopa dotatsioonid, siis pole Orbanil midagi oma rohketele sugulastele ja koolikaaslastele slikerdada. Niisiis, mitmeti kasulik sümbioos, mille katkemisest ei ole keegi huvitatud.”

Nik Ts: „Õige kah. Sellisel Ungaril ei ole kohta Euroopa Liidus. Toetuste kraanid kinni keerata seni, kuni kohtusüsteem on jälle vaba ja see neonats on võimult läinud.”

eid_1616: „Piinlik, et Eesti sellisele lollusele alla kirjutas. Ei ole selleks õigust ja volitusi toetada ühte agendat ja maailmavaadet. Ebademokraatlik. Kes tahab elagu kapis ja oma sättumusega, aga milleks seda mingiks massikultuuriks teha. Vastik!”