Pühapäeval sai otsa jalgpallimaraton- Euroopa meistriks krooniti Itaalia. Eestis leidus pöidlahoidjaid nii Itaalial kui nende finaalivastastel Inglismaal. Vastav pilt avanes ka kommentaariumis: ühed rõõmustasid, teised kurvastasid.

Pohlaku vest: „Ma arvan, et finaal oli üsna suurejooneline ja finaalis vastakuti Euroopa jalgpalli parimad koondised. Õigupoolest tulid itaallased Euroopa meistriks, sest Itaalia rahvusmeeskond on terve riigi jalgpalli katus. Selle tulemused iseloomustavad konkreetse spordiala, eriti jalgpalli olukorda riigis. Seetõttu on vaatamata Itaalia jalgpalli teatud probleemidele selge, et jalgpalliriik Itaalia areneb, on teatud edu edu tagavara ettevalmistamisel, professionaalse jalgpalli spetsialistide koolitamisel. Võin ainult õnnitleda mitte ainult mängijaid ja peatreenerit, vaid kõiki fänne.”

aet süvariik: „See on selle spordiala ilu, miks me kõik oleme mures tulemuse ettearvamatuse pärast. Muidugi kohtusid finaalis kaks väga tugevat meeskonda, kellel vedas rohkem, kellel vähem. Ärge unustage, inglased olid esimesel poolajal juhtimas, skoorisid kohe alguses, itaallased pidid kõvasti mängus juurde panema. Sellisel tasemel võistlustel on psühholoogial väga oluline roll. Nägime muide, et Itaalia rahvusmeeskond oli tõesti tõeline perekond. Seetõttu õnnestus neil luua meeskond, kus psühholoogia osutus tugevamaks. Penaltite puhul on surve ikka tohutu.”

Ettevõtja: „Väga imelikud penalti lööjad valis Inglise treenerite team. Panna 19 aastane kutt otsustaval hetkel penaltit lööma on lollus. Zelinskil oli õigus kahe täiesti debiilse penalti osas.... EM tiitel on vahel ja mõned mehed lähevad sinna show'd tegema....”

Viva l’Italia!: „Mina olen võitjate üle väga rõõmus. Igas mõttes läks tiitel õigele meeskonnale. Itaalia tundus mulle juba algusest peale sümpaatne. Nende mänguvõtted ja suhtumine vastasmängijatesse oli muljet avaldavad ning mängud taktikaliselt korralikult läbi mõeldud. Inglased seevastu muutusid eriti antipaatseks just poolfinaalis, kus nad manipuleerisid nõrganärvilise kohtunikuga, jaurasid ja visklesid platsil. Pealegi tundusid mulle inglased äärmiselt agressiivsed - täiesti vastuvõetamatu minu jaoks.”

Teisipäev, 13. juuli

Kui möödunud aastal tõi tormilise arutelu Venemaa president Vladimir Putini artikkel Teisest maailmasõjast, siis see aasta läks idanaabrite juht kaugemale ja mõtiskles Rossiiskaja Gazetas ilmunud loos „Venelaste ja ukrainlaste ajaloolisest ühtsusest” naabermaa Ukraina tekkest. Ei arutatud seda teema ainult ukraina ja vene sotsiaalmeedia lõimedes, vaid oma arvamus ja nägemus asjast oli ka Delfi kommentaatoritel.

tarass vulva: „Putin väitis kunagi teleris, et ta on ajalugu halvasti õppinud, et ta jõi selle asemel trepikojas õlut. Nüüd äkki sellised akadeemilised teadmised ajaloost. Naabruses elamine ei tähenda veel, et tegu on ühe rahvaga. Putini sõnul on venelastega sama rahvas nii ungarlased kui ka bulgaarlased, sest nad on kuskil Volga piirkonnast, seega on türklased ka üks rahvas, samuti paljud Vene Föderatsiooni rahvad, kes kuuluvad turgi keelerühma. Samas krooksusid Moskoovia maadel alles vaid konnad kui Vladimir ristis Kiievi ja Kiievi-Rusi.”

Artur Kurk: „Supper! Uut laskemoona Yana Toomile ja Mihhail Stalnuhhinile. Viimane rõkatab igakord kui mõni Solovjovi saate palgaline näitleja kisab eetris, et „ukrainlasi pole, et need on poolakate orjad”. Ja mõistagi korjavad mingid terad siit välja ka apteekri eesti fännid EKREst. Lugeja võidab taas!”

Juhani Putkinen: „Kahjuks imperialistlik Venemaa on ajalooliselt pikki aegu okupeerinud Ukrainat ja korraldanud ukrainlaste massimõrvu.”

Kolmapäev, 14. juuli

Euroopa Liit soovib saavutada aastaks 2050 kliimaneutraalsuse. Kesknädalal tutvustas Euroopa Komisjon suurt hulka seadusemuudatusi, mis peaksid Euroopa selleni viima. Muuhulgas kaovad aastast 2035 diisel-ja bensiinimootorid. Kliimaaktivistid rõkkasid, paljud tavalised kommentaatorid kratsisid kukalt.

Siimu vuntsid: „Täiesti idiootne mis toimub! Kes selle kõik kinni maksab? Ikka meie, maksumaksjad. Üleüldse väga silmakirjalik, jauratakse kahjust kliimale, aga ise lendavad need samad eurogenossed ja kajakallased mitu tiiru ümber maailma ning sõidavad bensiini-ja diiselautodega. See juulub sellesse valda, et rahvale jutustatakse karskusest, aga ise rüübatakse punast veini otse pudelist edasi. Samuti: milline saab olla selle efekt kui loobuvad ainult läänemaad ja Hiina, India, Brasiilia, Türgi jt. tossutavad edasi. Mõju süsinikdioksiidi atmosfääripaiskele saab olema null, keeratakse ainult igasugune majandusareng kihva ja kaovad perspektiivid elatustaseme kasvust.”

krissukristel: „Kui ma näeks neid kliimaeeskõnelejatest näitlejaid/lauljaid/poliitikuid loobumas eralennukisõitudest, tavalennukisõitudest, näeks neid kasutamas ühistransporti, loobumas suurtest mansionitest ja kolimas tavalisse majja kus on normaalne elektrikulu, võibolla ma ka liigutaks end natuke.„

Heh (): „Loodetavasti arvutab keegi välja nende eesmärkide saavutamiseks vajaliku rahasumma ja avalikustab selle. :|”

Paul: „Hiina üksi saastab rohkem, kui kogu "arenenud" maailm kokku. See aga kliimakatastroofi kaasa ei too. Hiina kütab enda ja teiste piirkonna riikide majanduskasvu söejaamade ehitamisega aga meie siin peame olema "kliimaneutraalsed". BBC: Report: China emissions exceed all developed nations combined.”

WErty: „Iga päevaga aina lollimaks lähevad seal Brüsselis. Oleme ikka seekord tõelise supi sisse astunud.”

nooh: „mnjah, sellepärast kõik nii, pe..s ongi, et kõik ootavad kellegi teise või kolmanda järgi- enne ennast liigutama ei kõlba hakata, kui keegi teine ette ei näitab. See on ikka eriti lapsik suhtumine.
Ja ausaltöeldes ei olegi eriti palju liigutada vaja- vastupidi, kui mõni ülearune liigutus ära jätta, siis ongi juba esimene samm tehtud.

Mina elan ikka oma elu, mind teiste tegemised ei koti. Mulle näiteks meeldib loodust säästvalt elada- lihtne ja odav eluviis.”

Neljapäev, 15. juuli

Vaktsineerimistempo on aeglustunud, ent uus COVIDi hooaeg läheneb halastamatult. Kuidas olukorda lahendada? Kaja Kallas pakub, et vaktsineerimata inimeste ees võiksid sügisel paljud uksed suletuks jääda. See tõi Delfi kommentaariumi kokku palju vaktsiinivastaseid, aga ka neid, kelle arvates vaktsiinivastaste jonn lapsik on.

Graavi-Ott: „Raske on neid, kes on otsustanud mitte vaktsineerida, ümber veenda, seda enam, et vaktsiinivastaste argumendid on väga futud. Need, kes on tahtnud vaktsineerida, on seda teinud, need, kes pole, istugu sügisel tõesti parem kodus ja ärgu ronigu tööle või avalikesse kohtadesse. Ei saa täiskasvanud inimestel nagu väikestel lastel igavesti sabas käia ja neid paluda ning anuda a la „üks suts Irja Lutsari eest, teine suts Kaja Kallase eest”, nagu lapsepõlves meelitati lapsi putru sööma.”

Kus: „Te näete vaktsineerimisele sundimist? Kui ei taha, ära vaktsineeri! Aga need, kes soovivad, et sellest pandeemiast üle oleksime, ei pea kannatama käputäie lärmaka seltskonna pärast. Ärge vaktsineerige, aga laske teistel normaalselt elada! Ja kui teil ka normaalne on, siis on kõik korras. Jälle läheb lahti samasuguse kisa, kui Kallas ütles, et suvi võib vahele jääda, kui inimesed mõistusele ei tule. Kui Kallas oleks päris vait, siis üks blond rahvasaadik risustaks terve fb oma hüüatustega.”

tutkas: „Lihtsaim viis oleks vaktsiinivabaduse aktsiis. 10% sissetulekust peaks motiveerima. Lisaks ka tulumaksuvabastuse nullimine.”

homo puges EKRE vanamehe voodi: „No lasteaeda ju vaktsiinideta ei võeta ja ei võetud, samamoodi tuleb talitada sügisel: tööle ei saa kui vaktsiini pole tehtud, istugu kodus ja lugegu seal Telegrami ja Varro Vooglaiu Facebooki.”

Reede, 16. juuli

Ott jälle kraavis! Sedapuhku metafoorilises mõttes. Rallisõitja Ott Tänak lõhkus Rally Estonial kaks rehvi ja eelmise aasta võit jäi kaitsmata. Pöidlahoidjad kommentaariumis olid mõistagi pettunud.

////: „Kas mitte pole lollus nii tuttaval rallil natuke nagu hullu panna. Usun et ka turvalise 70% sõiduga oleks kõrges mängus olnud. Ei usu, et need rehvid ikka lambiks lähevad. Liiga palju riski. Ogieri tasakaalukust on ikka nauditav vaadata. Mees teab täpselt kus ja kuidas vajutada. Ja katkestamisi ja jamasi praktiliselt pole.”

Shawn: „Pirelli pakkigu asjad kokku, aitab küll sellest. Kui isegi Rally Estonial ei pea kruusarehv vastu, on aeg lahkuda sarjast.”
Ogier: „Tänaku viga ongi see, et ta katkestab rallisid 100x rohkem kui Ogier. Ogier katkestamisi ma isegi ei mäleta aga Oti katkestamisi saab juba ühe hooaja pealt tosina.”