Kui jõuda igale suuremale Eesti suveüritusele – aga üks buss ei jõua –, annaks see vaktsineerimisse tuntava panuse.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja teised omavalitsusjuhid üle Eesti! Mida teie praegu teete, et vaktsineerima jõuaksid needki, kes selle ja võib-olla üldse ilmaelu vastu aktiivset huvi ei tunne? Eesti eakate inimeste vaktsineerimisega hõlmatus on rahuldav ainult Hiiumaal. Kõikjal mujal, eriti Ida-Virumaal ja Tallinnas, on kaitsepoogituse protsent ohtlikult väike. Teie peaksite teadma, kus ja kuidas oma elanikele kõige tõhusamalt läheneda. Valimiskampaania ajal ei pea te paljuks ukselt uksele käia, tehke seda nüüdki.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ning haridusminister Liina Kersna! Lööge selgus majja noorte vaktsineerimise küsimuses. Ühest küljest kõlavad sõnumid, teiste seas perearstide seltsilt, et lapsed tuleb kiiresti vaktsineerida. Teisalt on meie immunoprofülaktika eksperdikomisjoni praegu kehtiv seisukoht, et COVID-19 vastu võiks vaktsineerida neid 12–15-aastaseid, kelle raviarst seda vajalikuks peab, aga ülejäänud pole väheste ohutusandmete tõttu prioriteet.

Valitsusjuht Kaja Kallas! Looge kiiresti selge piiranguperspektiiv neile, kes pole sügiseks vaktsineeritud. Ja selge vabaduse perspektiiv neile, kes on vaktsineeritud või läbi põdenud ja piisava hulga antikehadega. Kupatage puhkuselt tööle kõik ministrid ja riigiametnikud, kellest vaktsineerimise käik sõltub. Koroonakriisi lahendamisest oleneb, kas kukute peaministrina läbi või mitte.