Ilma igasusuguse kahtluseta võib öelda, et ungarlase rahvuslikus kehandis on oluline osa sakraalsusel. Aga kas ja mil viisil, milliste vahenditega, oleks võimalik sellest kõnelda?

Kuidas peegeldab kaasaegne ühiskond rahvusluse temaatikaga seotud küsimusi? Kas moodne mõtlemisviis kustutab traditsioonidele rajatud väärtuste süsteemi või vastupidi, toetub sellele? Kas süsteem, millele tuginevad sellised mõisted nagu patriotism, riigireetmine, riigikaitse, kodanikuvastutus ja riiklik vastutus, kehtib endiselt?
Ungari peres kasvanud, nüüd Serbias resideeruv lavastaja on rakendanud prooviprotsessi vältel eriomast töömeetodit, mis põhineb näitetrupi ja teiste lavastuse kaasloojate vahelise dialoogi ehitamisel, muutes sel moel teemade spektri võimalikult laiapõhiseks ja mitmekülgseks.

Lavastuse tekstis on kokku sulandunud konkreetsed kirjandusteosed ning proovide jooksul räägitu. Tänapäeva inimeste mõtted ja saatuselood lisavad kanoniseeritud tekstidele uusi värve, värskust ja aktuaalsust. Selline kontrast muudab rahvusluse teemalise lavalise mõtiskluse eriti põnevaks ja kaasaaegseks.

“Sacra Hungarica” lavastaja on András Urbán, dramaturg Kata Gyarmati, mängivad Katalin Homonnai, Dániel Lovas, Gábor Nagypál, Júlia Nyakó, Melitta Pallagi, György Sipos, Lajos Spilák. Muusika on lavastusele loonud Attila Antal, valguskujundaja on Ninett Berta.

Studio K teater on ainus sõltumatu repertuaariteater Ungaris, nende lavastused on mõeldud kõikidele vanusegruppidele, lastest vanuriteni. Samuti võõrustab teater teisi erateatreid ja projekte ning toetab noori teatritegijaid. Lisaks etenduskunstidele seisab Studio K teater selle eest, et luua kõigile elanikkkonna gruppidele võimalusi teatrihariduseks ja teatrist osasaamiseks.

Piletid on müügil Piletitaskus.