Aleksandr Žedeljov aka FAERSHTEIN

Guthrie Govan - Erotic Cakes
Tegelikult olen selle kitarristi ja eriti tema samanimelise debüütalbumi suur fänn, soovitaksin teda kindlasti kuulata. Ta on unikaalne musikaalne kitarrist kõrgel tasemel oskustega. Kui tahan oma jooksu energilisemaks muuta, siis on see album alati minuga!

Nils Petter Molvaer - Solid Ether
Albumid khmeeri, Er ja teised on ilmselt üks kõige võimsam inspiratsiooniallikas Modulshteini loomingus. Tema muusikas tekib võimas hünpotiseeriv-meditatiivne efekt läbi ainulaadsete trompetihelide ja kogu bändi jõu koostöös. Ma olen muusika seesuguse eklektika suur fänn.

Tricky - Black Steel
Downtempo ja Trip Hop, olin ilmselt haakunud juba esimesest esinemisest, umbes 90ndate lõpust, õppides veel keskkoolis. Muidugi olen ma selles stiilis suur Massive Attacki fänn, kelle kõik albumid on olemas minu vinüülikogus, Tricky on selles žanris ja muusikas omaette nähtus.

Aleksei Semennihin aka DJ Bandit:

Voldemar Kuslap - Su aknast näen
Emotsionaalne ja ilus. Huvitav, miks see plaat pole nii kuulus nagu mōned teised Eesti plaadid ja Voldemar Kuslap ise pole nii populaarne nagu näiteks ansambel Collage vōi Marjuu Kuut.Leidsin seda vinüüli ainult paari euroga turul, puhas kuld.

The Beatles - I Want You

Terve album on suurepärane, muidugi. Paar aastat tagasi ei teadnudki veel, et neil on olemas kolm-neli albumit, mida saab kuulata tervena ja mis on täis psühhedeeliat, nüüd olen targem ja mitte nii stereotüüpne Beatlite vastu, ja kuulen muusikat, mis kōigepealt resoneerib sees.

Greg Osby ft. Bad Newz & Mustafo - Mr. Gutterman
Hip-hop ja jazz, sama hea nagu Guru's Jazzmatazz Vol.1. Puhas NY underground muusika, kahe stiili traditsioonid sobivad kokku ideaalselt, ja kui kuuled albumina, siis avastad, et räppi kasutakse vahest nagu soolo instrumentina.

Sonic Youth - The Diamond Sea
Lugu on 25 minutit pikk, eriti atmosfäärne, nagu bänd ka üldiselt.Noise, kraut, grunge,shoegaze, experimentaalne rock-siin on kōik sees.Ei saa öelda, et kōige lōbusam muusika, aga elujaatav kindlasti.

Marten Altrovi valikud:

Muthspiel & Blade - FRIENDLY TRAVELERS LIVE - gnadenwald
Blade ja Muthspieli plaat "Friendly Travelers" on tervikuna väärt kraam. Lugu mis nende muusikani viis oli just "Gnadenwald", mida keskkooli päevil esimesed paarsada korda kuulasin. Mehed nagu orkester.

Franz von Chossy Quintet - Recording Session - Perpetual Lights
Franz von Chossy viib oma muusika ja kvintetiga ägedale rännakule . Väga põnevad kompositsioonid ja pillide valik annavad vägeva dünaamilise amplituudi.
Taaskord kuulaks otsast lõpuni tervet albumit.

Nik Bärtsch - RONIN: MODUL 58 live
Paari aasta tagune Nik Bärtschi esinemine Jazzkaarel jättis kustumatu mälestuse. Minimalistlikud kompositsioonid viivad meditatiivsele rännakule.

32. Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar toimub 23.-29. augustini 2021 üle Eesti. Tutvu festivali kava ja artistidega kodulehel. Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis www.piletilevi.ee.

Jaga
Kommentaarid