Festivali avapäeval toimub kaks esietendust. Vabal Laval tuleb välja Adriano Wilfert Jenseni habras tantsuetendus “mixed feelings”. Avalöögi teeb ka produktsiooniplatvorm Reskript oma uue formaadiga “Artist Walk”, mille puhul ootab vaatajat ees jalutuskäik külaliskunstnikuga linnaruumis üks-ühele olukorras. Samuti saab festivali esimesel nädalavahetusel näha kaasaegse tantsu etendusi suuremates teatrisaalides - Jette Loona Hermanise ja Johhan Rosenbergi pööraselt külluslikku “Eden Detaili” Kanuti Gildi SAALis ning Maud Blandeli tarantistlikult kergejalgset “Lignes de conduite'i” Sakala 3 Teatrimajas.
Maud_Blandel_Lignes_de_conduite

Festivalil osalevad kunstnikud ja kollektiivid: Jette Loona Hermanis (Tallinn/Riia) ja Johhan Rosenberg (Muusika küla), Maud Blandel (Lausanne), Adriano Wilfert Jensen (Kopenhaagen/Brüssel), produktsiooniplatvorm RESKRIPT (Tallinn), RILE* raamatupood-projektiruum (Brüssel), Maija Hirvanen ja Juha Valkeapää (Helsingi), Yulia Arsen (Moskva), Chloe Chignell (Brüssel), Quim Bigas (Barcelona/Kopenhaagen), Laura Stašāne ja Jana Jacuka (Riia), Karolin Poska (Tallinn), Kate McIntosh (Brüssel), Dries Verhoeven (Amsterdam/Utrecht). Festival toimub nii teatrisaalides (Kanuti Gildi SAALis, Sakala 3 Teatrimajas, Vabal Laval) kui ka linnaruumis Telliskivi Loomelinnakus, Linnahalli tagusel kail ning teekondadel nende kohtade vahel.

Lisaks saavad alguse töötoad Tantsuruumis - eelootaval nädalavahetusel viib seal meistriklassi läbi Soome koreograaf Maija Hirvanen. Kogu festivali jooksul toimub eksperiment eˉlektron signal. SAAL Biennaal radio. See on raadio, mis laiendab festivali teoste piire, vahendab seda, mis näib vahendamatu ning laiendab aegruumi iga teose ümber. Selle raames toimuvaid vestlusi, mõtisklusi ja peegeldusi saab jooksvalt jälgida virtuaalselt elektron.art lehel.

SAAL Biennaal 2021 järgib kõiki teaduspõhiseid meetmeid ja antud hetkel kehtivaid koroonaviiruse levikut piiravaid reegleid. Seega kontrollitakse festivali üritustel nakkusohutust - kohale soovitatakse tulla aegsasti ja võtta kaasa kehtiv nakkusohutust ning isikut tõendav dokument.

Lisainfo ja festivali täielik kava: saal.ee
Festivali etenduste piletid eelmüügis Fientas: fienta.ee

Eden Detail