Kui ta aga kõne lõpetas, põgenes ta ruumist ja ei vastanud mitte ühelegi küsimusele. Kui tekst pole ette kirjutatud, siis ongi ju raske ootamatutele küsimustele vastata. Võib-olla ajab ta segi Afganistani näiteks Iraagiga, nagu ta ajas juunis pressikonverentsil G7 kohtumisel küsimustele vastates kolm korda segamini Süüria ja Liibüa. Võimas "vaba maailma" juht, kellele meie liberaalid loodavad.

Mõned on minult küsinud, et mis oleks siis õige lahendus praegusele kaosele. Pakun välja sammud, mida võiks mõistlikud inimesed teha:

Ameeriklased oleks pidanud saatma lisavägesid Kabuli, et tagada ohutu evakueerimine inimestele (diplomaadid, välismaalased ja kohalikud, kes töötanud meie riikide heaks);

Ameeriklased oleks pidanud võimalikult palju välja viima sõjatehnikat ja relvastust, mitte jätma selle desertööridest afgaanidele, kes ilma vastupanuta Talibanile alistusid;

Teistel riikidel oleks mõistlik ehitada oma kaitsepoliitika üles eeldusel, et ka parimad ja toredaimad sõbrad pööravad sulle halval ajal selja ja oledki üksi. Eestil tasuks seda alati meeles pidada. Eriti siis, kui on plaanis kaitsekulutusi vähendada (nagu Kallas jt järgmiste aastate jooksul teevad).