Verhoeveni sõnul oli tema jaoks oluline lähtepunkt, et õnnelikkus on väga personaalne ning kedagi ei saa tema valikute pärast hukka mõista. Priviligeeritud seisusest inimesed saavad oma õnnelikkust ise tuunida, teised peavad tegelema ellujäämisega. Mõnuainete ja ravimite tutvustamine roboti kaudu oli Verhoeveni jaoks oluline küsimaks, kus on inimlikkuse piirid, sest selliste ainete tarbimine nihutab teadvuse piire.

Töö viib edasi küsimuseni tehnoloogilise sõltuvuse märkamatust ohtlikkusest ja sellest, kuidas meie minapilt juba osaliselt veebis elab.

Täna õhtul näeb Sakala 3 teatrimajas Kate McIntoshi performance'i „To Speak Light Pours Out“. Tunnustatud Uus-Meremaa kunstnik, kes elab Brüsselis ja Berliinis, toob koos kahe kaaslannaga lavale muusikalise vaatemängu. Lavastus põimib muusikat - trummar on suurepärane ! - ja kirjanike tekste, mis keskenduvad kehtiva maailmakorra lammutamisele.

Düstoopiline retk viib vaataja justkui šamaanirännakule, mille sõnum oleks mõned aastad tagasi paistnud ehk liiga lootusrikas, kuid sobib praegusesse hetke oivaliselt. Trummid kui üks esimesi instrumente ja ürgsed rütmid viivad publiku tagasi looduse keskele. Revolutsioon viiakse läbi vereta ja ainult peas, teadvuses.

Osavalt heli, valgust ja sõna kombineeriv lavastus viib vaataja metsareivi, klubi, kirjandussalongi ja unenäo piirimaile.
Kate McIntosh_To Speak Light Pours Out

Kella kaheni öösel on võimalik aadressil Kalamaja 16 näha Läti etenduskunstniku Jana Jacuka ja dramaturg Laura Stašāne näitust esemetest, mis on olnud tunnistajaks koduvägivallale. Täna on kortermuuseumis ettelugemismaraton, kus kannatanud või teemaga lähedalt seotud inimesed loevad ette koduvägivalda kogenud inimeste lugusid.

Eesti kunstnikest astub üles Karolin Poska, kes viib vaataja rännakule Kanuti Gildi SAAL-i keldrisse.

Kõikide tööde eesmärk on tekitada vaatajas kerget sisemist pinget, sest ainult nii saavad muutused toimuda.
Image PhysicalEvidenceMuseum
Physical Evidence Museum