Kõik etendused on sünkroontõlkega eesti keelde. Kokku mängitakse 21 etendust, lisaks Tallinnale ka Ida-Virumaal. Samuti tuleb kaks etendust esitamisele "Mask linnas" programmi raames avatud lavadel Nautica kaubanduskeskuses. Mängivad Venemaa tippnäitlejad, kavas on viimaste teatrihooaegade kuulsamad Moskva teatrite esietendused, millest kaks on välislavastajate looming.

Etendus "Gorbatšov", mille lavastas lätlane Alvis Hermanis, on festivali vaieldamatu tõmbenumber. "Tantsupõranda" lavastatajaks on Belgia koreograafiJeroen Verbruggen. Samuti
on programmis Viktor Rõžakovi kaks lavastust kaasaegsete vene autorite Ivan Võrõpaevi ja Jevgeni Griškovetsi teoste põhjal: Rahvaste Teatri „Iraani konverents“ ja Teatri Sovremennik „Kogutud teosed“. On ka eesti publiku poolt oodatud vene klassikat – lavastus „Naljamehed“ Aleksandr Ostrovski näidendi põhjal. Lisaks veel „Laste weekend“, mis on mõeldud erinevas vanuses lastele vahemikus 4-12 eluaastat.

Sel aastal alustab ka uus projekt „Kuldne Mask Eestis. Parimad etendused kinos“. Näha saab Vjatšeslav Samodurovi balletti „Romeo ja Julia“, mis on lavastatud Jekaterinburgi teatris Ural Opera.

Traditsiooniliselt ootab vaatajaid ka programm, mis koosneb kaasaegse tantsu meistriklassidest, varjuteatrist väikestele teatrihuvilistele ja loomingulistest kohtumistest festivalil osalejatega – Tallinnast pärit vene näitleja Ilja Isaevi ja Läti lavastaja Alvis Hermanisega.

Tänasel pressikonverentsil osales lisaks Tallinna linnapea Mihhail Kõlvartile ka Vene Föderatsiooni erakorraline ja täievoliline suursaadik Eestis Aleksandr Petrov, Venemaa rahvusliku teatriauhinna „Kuldne Mask“ president Igor Kostolevski, festivali direktor Svetlana Jantšek, Moskva Arkadi Raikini nimelise teatri Satirikon kunstiline juht Konstantin Raikin jt.

Festivali kavaga saab tutvuda siin.