Kokku on Goethe Instituudi esitletavas kavas üheksa filmi, mis kõik linastusid tänavusel Pimedate Ööde filmifestivalil.

Lola auhinna laureaat on ka aasta parimaks Saksa dokumentaalfilmiks nimetatud „Härra Bachmann ja tema klass”. Maria Speth portreteerib selles väikelinna kõige tavalisemas koolis töötavat kõige ebatavalisemat õpetajat, kes peab Saksamaale elama asunud eri rahvusest õpilastes äratama huvi saksa keele ja kultuuri vastu. Film pälvis Berliini festivalil žürii auhinna ja selle valis oma lemmikuks ka publik.

Ajaloolisele draamale läheneb uuenduslikult Benjamin Martinsi film „Varjude tund”, mis toob ekraanile saksa kirjaniku Jochen Klepperi traagilise loo aastast 1942, kui ta otsustas natside ultimaatumile vaatamata mitte hüljata oma juudist abikaasat ja kasutütart.

Franziska Stünkeli filmis „Viimane hukkamine” värbab Ida-Saksa salapolitsei oma agendiks ambitsioonika teadlase, kes peagi oma südametunnistusega vastuollu satub.

Nutika huumoriga käsitleb rassismi Sarah Blaßkiewitz oma debüütfilmis „Ivie nagu Ivie”, mille kõrvalosatäitja Lorna Ishema võitis oma rolli eest Lola auhinna.

Lisa Bierwirthi filmis „Prints” puhkeb kahe täiesti erineva inimese, kunstiteadlase Monika ja Kongo ärimehe Josefi vahel kirglik armuafäär, millest saab koloniaalajastujärgsete konfliktide kasvulava.

PÖFFi publikuauhinnaga pärjati Florian Hoffmanni film „Sõja sosinad”, milles Berliinis töötava kurdi õpetaja turvaline elu laguneb koost, kui ta avastab oma surnuks arvatud õe Kurdistanis käiva jõhkra sõja keerisest.

Noorte ja lastefilmide festivali Just Film lastežürii eriauhinna sai André Hörmanni ja Katrin Milhahni film „Öine mets”, milles Paul läheb koos oma sõbraga otsima metsa kadunud isa.

Vastu tulles vaatajate soovile pikendas PÖFF festivalil grand prix´ võitnud Andreas Kleinerti filmi „Armas Thomas” linastusaega – Ida-Saksa mässumeelsest kirjanikust ja filmitegijast Thomas Braschist rääkivat filmi, mis jõudis veebikinno kaks nädalat tagasi, saab vaadata kuni 20. detsembrini.

Kõik teised Saksa programmi filmid linastuvad veebikinos kuni 15. jaanuarini.

Lisaks saab veebikinos kuni 19. detsembrini vaadata PÖFFi võidufilme, Just Filmi laste- ja noortefilme ja väikest valikut festivali põhiprogrammist.

PÖFFi veebikino piletid maksavad kaheksa eurot, mitmekesi vaatamise piletid 15 eurot. Just Filmi pilet maksab viis, mitmekesi vaatamise pilet kümme eurot.

Veebikino filme saab vaadata ainult Eestis.

PÖFFi veebikino tegutseb Elisa veebiplatvormil Elisa Stage.