Janek valis mõned lood, mis on läbi aegade ägedad ja samas iseloomustavad ka nende praegust seisundit enne „Naksitrallid 2: rotid ründavad“ esietendust:

Queen - Under Pressure

Queen - Don't Stop Me Now

Annie Lennox - Little Bird

Ja mõne loo, mis on niisama oluline:

Sia - Chandelier

Kare Kauks & Mahavok- Mägede hääl

Ja Katrin lisas omalt poolt:

Kaks lugu Naksitrallide esimese osa tegemise prooviperioodist – aitas välja kui juhe mittekunstilistel põhjustel kokku jooksis.

The Lonely Island - Great Day

The Lonely Island - Cool Guys Don't Look At Explosions

Üks lugu, mis inspireeris teist osa tegema – Jerry Goldsmithi "Bandolero". Kasutasime oma lavastuses "Teravmeelne hidalgo don Quijote La Manchast" palju vanade vesternite muusikat ja see jäi üle, sest tundus olevat hoopis Naksitrallide lugu. Kuna esimese osa olime juba ära teinud, ei jäänudki muud üle kui teha teine ka.

Jerry Goldsmith - Bandolero

Üks lugu, mis praegu peale proovi iga päev kummitab.

Ivo Linna - Julge laul

Üks lugu, mis on täiesti asjassepuutumatu, aga väga hea lugu ja sobib lõpetuseks.

Ewert And The Two Dragons - (In The End) There's Only Love

Eno Raua „Naksitrallid“ on Eesti lastekirjanduse klassikana nii draama-, tantsu- kui ka ooperilavastajate meeli köitnud juba aastakümneid. Ülo Vilimaa tõi „Naksitrallid“ Vanemuise teatri publikuni esmakordselt 50 aasta eest, 3. detsembril aastal 1972. 2017. aastal esietendus Vanemuise teatris tantsulavastuse „Naksitrallid“ esimene osa.

Vanemuises Sadamateatris esietenduva järjeloo teine osa jutustab kolme vahva reisiselli loo taaskord tantsukeeles. Kingpool, Muhv ja Sammalhabe satuvad oma punase furgooniga seiklustesse, kus neil tuleb silmitsi seista rästiku, haraka, kasside, külakoerte, herilaste, metsaloomade ning suure hulga rottidega. Kuna esimeses osas läks Naksitrallide tegevuse tõttu looduse tasakaal pisut paigast ära, siis seekord tuleb see neil taastada. Kuidas nad seda teevad, näeb teatrisõber juba Sadamateatris.

„Naksitrallid 2: rotid ründavad“ lavastajad, koreograafid, stsenaariumi ning lava- ja kostüümikujunduse autorid on Katrin Pärn ja Janek Savolainen, videokujunduse loovad Argo Valdmaa (Endla teater) ja Janek Savolainen, valguskunstnik on Tõnis Järs.

Erinevates rollides astuvad üles Vanemuise balletiartistid Silas Stubbs, Benjamin Kyprianos, Giorgi Koridze, Julia Kaškovskaja, Aivar Kallaste, Gerardo Avelar, Külli Reinkubjas, Josef Jagger, Janek Savolainen ning Vanemuise tantsu- ja balletikooli õpilased.