Varem pidas Venemaa nende kaudu infosõda, mida nüüd põlistatakse koletu sõjaga Ukrainas.
Nende portaalide roll Putini ning Kremli tööriistana pole muutunud, samas on just läbi nende portaalide saanud nuusutada ja mõista Kremli poliitikat, eelistusi ja eesmärke – see on meile, piiririigile, üks osa olulisest infomosaiigist.

Kui kunagi võis Punasel väljakul paraade vaadetes hinnata mausoleumil seisvate seltsimeeste asetuse põhjal sisemist võimuvertikaali ja jõudude vahekorda, siis moodsal ajal peegeldasid seda osaliselt suletud portaalid.

Jah, mõistan, et sõjaajal on emotsionaalselt lihtne teha radikaalseid otsuseid, kuid pretsedent jääb ja mitmeti tõlgendamise võimalus samuti.

TTJA ehk Eesti riik peab väga täpselt selgitama, miks, mille alusel ja millise ekspertiisi puhul portaale, telejaamu jne suletakse. Mida täpsem selgitus, seda selgem on sellest tekkiv üldistus ja lootus, et need otsused jäävad ühekordseteks ega ole rajatud ametnike isiklikule veendumusele.

Kardan, et maailmas on veel portaale, kes ei suuda Ukrainas peetavat julma sõda ja agressiooni kajastada nii, nagu vaba meedia kaanonid seda eeldavad. Mida siis nendega teha?

Või kriteerium oli keeleruum? Põnev kaasus, aga mõistan, et sõjaajal tuleb teha mõni otsus ka nii, et mõni debatt jääb poolikuks.

Jaga
Kommentaarid