Niisiis Saksamaa ajaloo kiirkursus... Tegelikult oleks vaja üht ajaloo-Darwinit, kes kirjutaks põhjaliku kokkuvõtte, muutes päris-Darwini põhjapaneva teose pealkirjas ära vaid ühe tähe: „Riikide tekkimine loodusliku valiku teel ehk soodustatud rasside säilimine olelusvõitluses”...

Soodustatud ehk aaria rassi teooria mängis Saksamaa ajaloos olulist rolli, kuid see polnud tühjast võetud, vaid iidse taustaga: Vana-Rooma ajaloolane Gaius Cornelius Tacitus väitis juba esimesel sajandil, et germaanlaste puhul on tegu puhta rassiga, mis pole teiste rassidega segunenud ja nad kõik näevad välja ühesugused – sinised silmad, punased/blondid juuksed, võimas kehaehitus. Mis viga Hitleril autoriteetsete ajaloolaste väiteid üle võtta.

Ent kui minna algusse, siis leiutas germaanlased hoopistükkis Caesar, kes kuulutas ülimenukas ajalooteoses „Gallia sõda”, et germanid pesitsevad Reini taga. Kusjuures germanid olid barbarid, neil puudusid tõelised jumalad ja preestrid, eraomand, ühiskondlik kord ja põllud. Nad ei oska vahemaid mõõta, nende koduks on tohutud metsad ning neil käivad pidevad hõimusõjad.

Ja mine võta nüüd kinni, kuidas sai neist metslastest ehk germaanlastest nõnda vägev võim, et nad olid valmis vallutama tervet maailma. Kui panna võrdluseks kõrvale Leedu, kes suurvürstiriigina valitse kolm sajandit Ukraina ja Poola alasid ning mille piir lõppes Moskva all, on tänaseks tähtsusetu maalapp Saksamaa kõrval... Tundub, et aariaslastest metslastel on rohkem jõudu ja nutti kui Leedu vürstidel.