"Nosferatu 100. Remiks" on läbi aegade kuulsaima tummfilmi "Nosferatu, õuduste sümfoonia" (1922) sajandale sünnipäevale pühendatud film-kontsert, millega ansambel Kriminaalne Elevant avab 29. aprillil XVII Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali.

Avamisel toimuval etendusel saab kunagi tehtu uue kuue. Kaspar Jancise loodud muusika kõlab teistmoodi, kasutatakse show-elemente ja eriefekte ning publikuga suhtleb uus ja üllatuslik Dracula, keda kehastab Elina Reinold. Live´is esitavad muusikat Kaspar Jancis, Henry Tiisma, Eno Kollom, Moorits Lill ja Danel Aljo.

Tõuke film-kontserdi korraldamiseks andis aastatel 2003–2004 Eesti linnades aset leidnud “Nosferatu tuur”, kus teineteisele ulatasid käe ansambel Kriminaalne Elevant ja maailmakuulus õudusfilm. Kontserdilt ei puudunud ka krahv Dracula, kes Rednar Annuse kehastuses esitas filmi eestikeelset teksti. Kontsertetenduse võtsid soojalt vastu nii publik kui meedia.

Mis film on "Nosferatu, õuduste sümfoonia"?
“Nosferatu. Kas ei kõla see sõna sinu jaoks nagu surmalinnu kesköine hõige. Hoidu seda ütlemast. Muidu kahvatuvad elu pildid varjudeks. Kummituslikud unenäod tõusevad su südamest ja toituvad su verest.” (Filmi algustekstist)

Bram Stokeri “Dracula” järgi tehtud esimese pika tummfilmi põhitegevus leiab aset Karpaatides, krahv Orloki (sakslaste vaste Draculale) maalossis, kuhu satub maakler Hutter. Juba esimesel ööl näitab Orlok külalisele, kes on majas peremees ja peagi jõuavad koletu vampiiri pikad käed ka Hutteri kojujäänud pruudini.

Režissöör F. W. Murnau (“Faust”, “Viimane inimene”, “Tabu”) ja tema filmide ihuoperaator Fritz Arno Wagner kasutasid kõiki tehnilisi võimalusi, mida 1922. aasta filmikunst võimaldas, tulemuseks aegumatu õudusfilm, mida üksmeelselt peetakse üheks kõige mõjusamaks “Dracula” filmitöötluseks. Märgiline on nimikangelast kehastava saksa näitleja Max Schrecki kõhedakstegev rollisooritus, mis jäi andekale näitlejale eluks ajaks külge. 2000. aastal kehastas mängufilmis “Vampiiri vari” (rež E. Elias Merhige) Max Schrecki Hollywoodi näitleja Willem Dafoe.