Kolme Sõsara Hõrgutised sai alguse tingituna õdede soovist teha koos midagi toredat. „Valmistasime lihtsaid küpsetisi ja võileibu ning läksime Seto kuningriigi päevale neid müüma. Saime väga suure positiivse emotsiooni, mis tõukas meid üha uusi sarnaseid üritusi ette võtma. Edasi läks kõik juba lumepallina veerema ja tundus, justkui miski suurem jõud oleks meie ettevõtmisi toetanud. Kõik kujunes kuidagi iseenesest, kuigi meil tegelikult polnud eesmärki hakata toiduettevõtlusega tegelema.” Peagi tulid juba esimesed toitlustamised, ühised projektid Eesti tippkokkadega, koolitoiduperiood, hooajalised kohvikud ja kokaraamatu väljaandmine.
Siis hakkaski Kerti retsepte looma ja väljaspool oma peret toitu valmistama. Kergema vastupanu teed ei ole ta toidu puhul kunagi läinud.