Kindlasti on Toomas Liiva puhul märkimisväärseks töötulemuseks kriminaalmenetlus, mis paljastas Tartumaal järjestikku toime pandud kahe vanuri jõhkra röövmõrva ja elamute süütamise. Tähelepanuväärne on ka Toomas Liiva juhitud menetlus, mis lõppes 2011. aastal kahe Tartumaa tanklaid hirmu all hoidnud röövli süüditunnistamisega.

Riigi peaprokuröri Norman Aasa sõnul on raskete isikuvastaste kuritegude menetlemine üks raskemaid ja samas olulisemaid töölõike õiguskaitseasutuste jaoks. Toomas Liiva on teinud selles osas märkimisväärselt head tööd ja taganud, et väga raskeid kuritegusid sooritanud isikud on saanud teenitud karituse ning ohvrite kannatused vähemalt sel määral tasutud.

Toomas Liiva on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ning töötab prokuratuuris alates 1994. aastast.

Lisaks tunnustas riigi peaprokurör ka teisi parimad prokuröre. Nendeks on Riigiprokuratuuri süüdistusosakonna riigiprokurör Piret Paukštys, Viru Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Olga Dorogan, Lõuna Ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Maiken Mardim, Põhja Ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kadri Väling ning majandus- ja korruptsioonikuritegude osakonna ringkonnaprokurörid Dimitri Teplõhh ja Tambet Grauberg ja Lääne Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Indrek Kalda.

Prokuratuuri Aasta Ametniku tiitli pälvis Põhja piirkondliku talituse juhataja Iivi Väli, kes aastatepikkuse süsteemse ja targalt organiseeritud tööga on taganud prokuröridele nende eesmärkide saavutamiseks vajalikud tingimused. Tublimate ametnikena tunnustati veel Riigiprokuratuuri haldusosakonna raamatupidajat Helen Kullerkuppu ja avalike suhete juhti Kadri Tammaid, Lõuna piirkondliku talituse vanemreferenti Silva Järve, Lääne piirkondliku talituse juhatajat Heda Aasa, Viru piirkondliku talituse tõlki Leeni Seppa ja Põhja piirkondliku talituse referenti Irina Dubrovinat.