Lisaks on muudatus, mille kohaselt erakonna liige visatakse erakonnast välja, kui ta hääletab riigikogu fraktsiooni otsustele vastu või hääletab teise keskerakondlase umbusaldamise poolt.

Keskerakonna volikogu esimees ja finantssekretär Kalev Kallo sõnas täna Keskerakonna pressiteates, et notariaalse valimiskulude hüvitamise lepinguid võiksid hakata kasutama ka teised Eesti erakonnad.

"Mis puudutab punkti väljaarvamise kohta, siis siin on kriitikud laskunud äärmustesse - tegemist on ikkagi eelkõige saadikute südametunnistusele koputamisega ning meeldetuletusega, et erakonna vaadete eest peab ühtselt seisma. See, kas võimalust ka rakendatakse, on juba iseasi," lõpetas Kallo.

Seppik omakorda kartis, et need muutused lähevad laupäevasel kongressil ka läbi, sest peaaegu 2000 delegaadiga kogus saab kõik toalised muudatused lahedalt läbi viia, sest paljud osalejad ei süvene lihtsalt ettepanekutesse. Jüri Ratas oli ainus muudatuste vastu hääletanu, ent Seppik polnud kindel, kas Ratase toetajad seostavad põhikirja muudatusi ja Ratase kandideerimist erakonna esimeheks.

Küll arvas Seppik, et Keskerakonna põhikirja muudatused on vastuolus nii Eesti põhiseaduse kui päris mitme teise seadusega. Jääb aga ebaselgeks, mis juhtub, kui keegi läheb, kaebab muudatused kohtusse ja võidab.

"Savisaare vastu on ka varem kandideeritud, ent sinna pole ta varem laskunud," lausus Seppik. Tema sõnul oleks praegu ausatel valimistel Ratase ja Savisaare šansid võrdsed, ent ta samas kahtles valimiste aususes. "Nüüd on vist midagi olulist juhtunud," üritas ta keskerakondlaste hirmutamist selgitada.

"Tundub, et ta on enamvähem kõigeks valmis, et erakonnas võimule jääda," arvas Seppik. Ent igavesti tema sõnul inimesi ei hirmuta.

Mida Seppik ise teeb, kui Savisaar võimule jääb? "Mina esialgu ei kavatse küll lahkuda, ent kui ületatakse teatud valulävi ja läheb liiga piinlikuks või kui ma ei tunne end erakonnas hästi, siis erakonnas olemine pole mingi kohustus, see on vaba valik. Erakond peaks olema mõttekaaslaste ühendus."