Õllefirma nime kannab meie rahvusstaadion, õllereklaamide sagedus tõuseb alati enne jalgpalliülekannet ning tõenäoliselt ei kujuta keegi ette jalgpallipubi ilma õllelõhnaliste koledate ja kurjade meesteta.
Ka mina heietasin mõtteid õhtusest jalgpallist koos kahe pudeli õllega (üks kummagi poolaja jaoks), kuid põrkusin ootamatu probleemiga - milleks oli muidugi kella kaheksast algav alkoholimüügi keeld. Kuna olen alles hiljuti Tallinnasse kolinud, siis pole siiani selle reegliga ära harjunud.
Mõtlete, et mis seal rasket - osta enne kaheksat õlu ära ja pane külmkappi ootele. Kuid kahjuks oli seal üks aga - nimelt otsustasin ära käia ka samal päeval toimunud Eesti meistriliiga mängul ühe õllefirma nime kandval staadionil. Töölt lahkumise, koju minekuks kuluva aja ning mängu alguse üle juureldes jõudsin järeldustele:*
a.) Kui lähen kodust läbi (elik ostan enne õlle ja viin selle külmikusse), siis ei jõua ma staadionile.
b.) Kui ostan õlle ning lähen staadionile, siis saan möllata kurjade turvaonudega, mida ma muidugi ei taha.
c.) otse mängule minnes ei saa ma alkomüügikeelu tõttu pärast õlut osta.
Nii jõuangi jälle algse probleemi juurde, et õlu ja jalgpall käivad kokku. Alati võiks ju ka piima juua, kuid see oleks ju väga memmekas tegu, või kuidagi nii.
Mõni nädal tagasi vihastas ühes nädalalehes kuulus DJ Raul Saaremets samuti vastava keelu peale, mis ei võimaldanud tal Räpast Mackeyt (samuti ürgmehist sarja) koos õllega nautida, sõimates Tallinnat Lollinnaks, kuid mina arvan, et tegu on hoopis sügavama vandenõuga.
Kellele on kõige rohkem mokkamööda, kui mees ei joo õlut ja ei vaata jalgpalli? Muidugi naistele. Need salakavalad olevused, kes peidavad end pikkade ripsmete ning füüsilise nõrkuse taha panid ju omal ajal jalgpalliga samal ajal jooksma kultussaate Mamma Mia, mis omakorda tõi kaasa jalgpalli madala reitingu, mis omakorda sundis TV3-e loobuma Meistrite Liiga transleerimisest. Ja isegi nüüd, kui kord nädalas pead jalgpalli mingisuguse rootsikeelse tõlkega vaatama, siis ründab naiste vandenõu teist mehisuse alustuge - õlut.
Ilma õlleta jalgpalli vaadata oleks kui sokk ilma saapata, Tipp ilma Täpita, gayparaad ilma Martin Helme kommentaarideta. Nii ju sünnivadki mehepojad, kes vaatavad teisipäeviti jalgpalli asemel väärtfilme, kannavad lõheroosasid särke, käivad maniküüris ning teavad BodyShopi toodetest sama palju kui keskmine Cosmopolitani lugeja, sest ka need mehed loevad nüüd Cosmopolitani. Metsa kultuur - mees tahab jalgpalli ja õlut!
Kes kontrollib Tallinna võimupartei juhthoobasid? Edgar, tule meeste poole üle!!