Täna hommikul liitusid tervishoiutöötajate streigiga Pärnu, Kuressaare, Viljandi ja Narva haigla, kus peatatakse plaanilised ambulatoorsed vastuvõtud.

Põhja-Eesti Regionaalhaiglas, Ida-Tallinna Keskhaiglas, Lääne-Tallinna Keskhaiglas ja Tartu Ülikooli Kliinikumis jätkub streik ambulatoorses eriarstiabis ja lisaks peatatakse uute plaaniliste haigete vastuvõtt statsionaari ja päevaravisse.

Kõik märgid näitavad, et olukord muutub patsiendi jaoks järjest ebameeldivamaks, kuid mingeid lahendusi, mis oleksid vastuvõetavad nii riigile kui ka meditsiinitöötajatele ei ole silmapiirilt paista.

Praeguseks on kujunenud olukord, kus streigivad arstid ehk see osa meditsiinitöötajatest, kelle palgad neid näljapajukile otseselt ei sunni. Seevastu hooldajad ja õed, kelle palk on üldist elatustaset arvestades väga madal, ei saa streikimist omale lubada.

Mis saab edasi? Kui kaua arstid streikida kavatsevad? Kui praegu on meditsiinitöötajatel rahva arvestatav toetus, siis kas streigi pikaks venimine võib olukord muuta?

Hea lugeja! Kas arstide streik on mõjutanud ka sind? Kui kaugele arstid streikides minna tohiksid? Kas meditsiinitöötajate nõudmised on mõistlikud ja põhjendatud?

Kõik teemakohased mõtted on oodatud aadressile online@epl.ee ja selle loo kommentaariumisse!