Paul Hillier on Arvo Pärdi muusika suuremaid asjatundjaid, seda palju ette kandnud kogu maailmas, rohkelt plaadistanud ning kirjutanud Pärdist ka esimese raamatu. Tema tänaseks valitud kava on hästi läbi mõeldud ning ülevaatlik. Kogu õhtut täitvas programmis tuleb esitamisele kokku üheksa ulatuslikku teost. Kaastegev on organist Christopher Bowers-Broadbent.

Kontsert algab õhtul kell 20.30 Pariisi Oratoire du Louvre'i reformatsioonikirikus, mis tähistab sel aastal ka oma kahesajandat aastapäeva. Avapalaks on „Veni creator“, õhtu lõpetatakse teosega „Salve Regina“.

Enne seda annab Prantsuse kultuuriminister Frédéric Mitterrand helilooja Arvo Pärdile üle Prantsusmaa kõrgeima riikliku autasu, Auleegioni ordeni rüütlikraadi. Autasustamistseremoonia toimub Prantsuse kultuuriministeeriumis.

4. novembril sünnib festivali „Estonie tonique“ kava orkestriga Ensemble orchestral de Paris Olari Eltsi juhatusel, kes on selle muusikutega teinud koostööd mitmeid kordi. Kontserdi avapool on nimeka prantsuse helilooja ja organisti Thierry Escaichi loomingust, kes improviseerib orelil ning on samas ka oma Orelikontserdi nr 2 solist. Kontsertõhtu avapalaks on Thierry Escaichi „Erinnerung“ keelpilliorkestrile.

Õhtu teine pool on Arvo Pärdi loomingust, kaastegev on Eesti Filharmoonia Kammerkoor: „Palveränduri laulu“, „Summa“ ja „Da pacem Domine“ kõrval tuleb Prantsusmaa esiettekandele „Adam's Lament“. Kontsert toimub Pariisi uues kunstikeskuses „Le Centquatre“ ja seda toetavad Eesti Kultuuriministeerium ning Pariisis asuv Prantsuse Instituut.

Neil päevil austatakse Arvo Pärti Pariisi kõrval ka Tšehhimaal Hradec Královés korraldatavatel „Arvo Pärdi päevadel", kus üritused toimuvad samuti 2.- 4. novembril.