Vihuri hinnangul on oma panuse hirmu ja süü õhkkonna kujundamisse andnud ka sotsiaalministeeriumi toetatud kampaania "Erinevus rikastab", mis tema sõnul halvustab traditsioonilisi väärtushinnanguid järgivaid kodanikke ja sildistab nende väärtushinnanguid riiklikul tasemel ja maksumaksja raha eest foobideks.

Praosti sõnul ei saa sellise olukorraga leppida Eesti vabariigis kirik ega ükski lojaalne ja terve mõistusega kodanik. "Oma volitusi kuritarvitav ja kodanikke alandav võrdõiguslikkuse volinik Mari-Liis Sepper ei saa ametis jätkata, samuti peab riik lõpetama teatud kampaaniate toetamise kaudu oma kodanike halvustamise. Erinevatel kodanikeühendustel ja arvamusliidritel tuleks senisest jõulisemalt välja astuda absurdiilmingute vastu, mida meie oma riigis riigivõimu egiidi all ja maksumaksja rahaga soodustatakse."

Soolise võrdõiguslikkuse volinik algatas septembri lõpus menetluse Saaremaa kolme päeva jooksu korraldajate Tõnu Vaheri ja Helen Jürjo suhtes, pannes neile süüks rassistlikke eelarvamusi ja diskrimineerimist.

Oktoobri alguses tagandas EELK konsistoorium vaimuliku ametist geikristlaste kogu asutajaliikme, emeriitõpetaja Heino Nurga ja kustutas ta vaimulike nimekirjast. Vihuri peab kiriku siseasjadesse sekkumiseks seda, et Sepper Nurga tagandamise kohta aru päris.